Prei en Bloemkool met Tijm Puree

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram Prei
80 gram Bloemkool
1/2 tlp Tijm (vers)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Van de week aten wij ‘volwassenen’ en prei schotel, maar zoals altijd had ik veelte veel prei in huis gehaald. Groente wat teveel wordt gehaald of over is, wordt tegenwoordig gebruik voor de hapjes voor onze kleine en een prei-hapje had hij nog niet gehad. Ik wou de prei wel met iets samen doen. In eerste instantie had ik aardappel in gedachten, maja dat is zo standaard en ik had nog bloemkool in huis. Om de smaak nog iets op te krikken wat verse tijm erbij en een lekker hapje was klaar.

Steps

1
Done

Snij de prei in ringen (*haal wel eerst de buitenste bladeren eraf.)
Maak de bloemkoolroosjes klein.

2
Done

Stoom of Kook de prei, bloemkool en tijm voor 20 minuten.

Bewaar een klein beetje van het kookvocht (30 ml) en giet de rest af.

Pureer de groenten zo fijn als jezelf wilt.
*Wil je de puree wat smeuïger voor de aller kleinste (4-6 maanden) dan kun je nog wat fles of borstvoeding toevoegen indien nodig.

3
Done

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

de gruffalo kikkermuffins
previous
Gruffalo kikkermuffins
next
Kaneel Croissant Twists

Add Your Comment