Pompoen Muffin met Havertopping

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram bloem
1/4 tlp baking soda
1 tlp baking powder
2 etlp maïzena
snufje zout
1 etlp pumpkin spice link zie tips
45 gram lichte basterd suiker
400 gram pompoenpuree link zie tips
100 ml ahorn siroop (of honing)
1 tlp vanille extract
2 eieren
Topping
3 etlp havermout
2 etlp pecannoten (gehakt)
1/2 tlp pumpkin spice
20 gram boter (ongezout)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoenseizoen

Directions

Pompoen Muffin met Havertopping

Pompoenseizoen is een van de lekkerste seizoenen die er zijn. Het is tevens het start zijn van het seizoen vol lekkere dingen. Weg met de bikini body’s en hup lekker gezelligheid in huis. Knus het hele gezin op de bank, onder een dekentje en wat lekkers erbij. Wat dacht je van pompoen muffin met havertopping. Knus en gezellig en natuurlijk lekker eten.

Nog leuker samen met je kinderen in de keuken en dan samen de pompoen muffins maken. Er moet immers worden geroerd en de havertopping kneed zich ook niet zelf. Natuurlijk moet er ook gewoon stiekem wat gesnoept worden van de pompoen, het beslag en de topping. Oh en dan wachten terwijl de heerlijke geur door het huis heen gaat. Ja de zomer is heerlijk warm, maar dat najaar heeft toch ook wel wat.


TIP 

  1. | Klik hier voor het recept van pompoen puree.
  2. | Klik hier voor het recept van pumpkin spice. Je kunt eventueel de pumpkin spice vervangen met speculaas- of koekkruiden met een extra snufje kaneel.

Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet een muffin bakblik klaar met papieren muffinvormpjes erin. |

2
Done

In een kom meng de bloem, baking soda, baking powder, maïzena, zout, pumpkin spice en suiker. |
In een tweede kom geschikt voor een mixer. Meng de pompoenpuree, ahorn siroop, vanille en eieren. | Voeg beetje bij beetje de bloem erbij en mix alles tot een glad beslag. | Verdeel het beslag over de muffin vormen.

3
Done

In een kom meng de havermout, gehakte noten, pumpkin spice en boter. Kneed dit tot een kruimel. | Verdeel de kruimel over de muffins. | Bak de muffins voor 20-25 minuten in de oven. | Controleer of de muffins klaar zijn door een prikker erin te steken. Komt deze schoon eruit, dan is de muffin klaar. | Laat de muffins compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pastinaak en Peer met Courgette | Babies Kitchen babyvoeding
previous
Pastinaak en Peer met Courgette
Zoete Aardappel en Pompoen met Kabeljauw | Babies Kitchen
next
Zoete Aardappel en Pompoen met Kabeljauw

Add Your Comment