Mihoen met Speklap

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram mihoen (noodles)
1 bouillonblokje (groente)
4 speklappen
1 teen knoflook
300 gram sperziebonen
2 paprika's
100 ml zwarte bonensaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snelle Maaltijd

Cuisine:

    Directions

    Mihoen met Speklap

    Ken je dat van die recepten die ontstaan door dat je er achter komt dat er nog vlees in je vriezer ligt? Of je kijkt even in je keukenkastjes en komt van alles tegen waar echt eens gekookt mee moet worden. Nog niet te spreken over alle kruiden en sauzen die we hebben staan. Juist verzin er maar eens wat mee. Het recept voor mihoen met speklap is precies zo ontstaan. In In de zomer halen wij lekker veel vlees in huis voor de barbecue en dat doen we vaak dan ook in de vriezer zodat we altijd wat hebben liggen. Dan kom je er dus in de winter achter dat je vriezer nog best wat vlees heeft liggen. Barbecue vlees! Nou is een speklap niet per definitie een barbecue vleesje. Al vind ik persoonlijk het wel het lekkerste van een kolen barbecue. Ook Logan is helemaal weg van speklappen. Hij is niet zo’n vlees eten maar spekjes door recepten of een speklap dat lust hij wel.

    Ik besloot de speklappen die ik had liggen te combineren met wat Aziatische gerechten en maakten op die manier een wokschotel met een speklapje erbij. Een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Binnen half uur heb je dit gerecht op tafel. Wat wil je nog meer. Hup Samen aan tafel en smikkelen maar.


    Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

    Steps

    1
    Done

    Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. |

    2
    Done

    Verhit 1 etlp boter of olie in een koekenpan en bak de speklap gaar en krokant. |

    3
    Done

    Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in reepjes. | Dop en snij de sperziebonen door de helft (indien nodig).| Verhit 1 etlp olie in een wok. | Roerbak de sperziebonen en paprika met de geperste knoflook 8 minuten. | Voeg de zwarte bonensaus toe en roerbak deze nog 2 minuten mee. | Roer de mihoen door de groenten. | Schep de mihoen met groenten op de borden met de speklap erop.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Baby Tomatensoep | Babies Kitchen
    previous
    Baby Tomatensoep
    Traybake met Karbonade en Winterse Groente | Babies Kitchen
    next
    Traybake met Karbonade en Winterse Groente

    Add Your Comment