2 bananen | |
45 gram bloem | |
100 gram blauwe bessen | |
1 etlp olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt voor een gezin
Bij pannenkoeken denk je misschien niet meteen: dat geef ik aan mijn baby. Terwijl het wel gemaakt met de juiste ingrediënten een lekker ontbijt, snack of lunch is voor je kleine. Neem nou eens bosbes en bananen pannenkoekjes. Bestaand uit 3 ingrediënten, waarvan 2 fruit zijn! Hoe gezond. Je kunt daarbij helemaal zelf bepalen wat voor bloem je gebruikt.
Zowel bij Logan als Parker maakte ik als baby deze pannenkoeken regelmatig. En nu nog nu ze geen baby meer zijn. Je hebt het in 15 minuten klaar en heb je teveel gemaakt dan kun je deze makkelijk invriezen of gewoon in de koelkast bewaren. Vooral het invriezen van deze pannenkoeken doe ik vaak. Als je ’s morgens haast hebt of (wat bij ons vaak genoeg gebeurd) het brood is op en alle ingrediënten voor een smoothie ook. Dan hebben wij altijd nog een back up in de vriezer.
De pannenkoekjes zijn zowel warm als koud erg lekker. Wat ze ook perfect maakt om mee te geven voor de lunch. Ik denk alleen wel dat alle andere kinderen nog al jaloers zijn.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Schil en prak de bananen in een grote kom. | Voeg de bloem toe en mix tot een beslag (hoeft niet helemaal glad te zijn, maar niet te grote stukken banaan). | Was de blauwe bessen en droog ze zo goed mogelijk. | Roer de bessen door het beslag. |
2
Done
|
Zet een koekenpan op het fornuis en verhit 1 etlp olie. | Schenk ongeveer 1 a 2 etlp van het beslag in de pan om kleine pannenkoekjes te maken. | Als er wat bubbels aan de bovenkant verschijnen kun je hem omkeren. | Bak de andere kant nog 2 minuten goudbruin. | Let op dat je het fornuis niet te warm hebt staan. |
3
Done
|
Stapel wat pannenkoekjes op elkaar en serveer met vers fruit. |