1 aubergine | |
1 ui | |
1/2 etlp Provençaalse kruiden | |
1 teen knoflook | |
1 courgette | |
2 paprika's | |
1 tomaat | |
2 tlp tomatenpuree | |
400 gram tomatenblokjes (blik) | |
20 ml balsamico | |
Vis |
|
3-4 stuks pangasiusfilte | |
1 citroen | |
1 tlp Paprikapoeder | |
1/2 etlp Provençaalse kruiden | |
olijfolie | |
Toevoeging |
|
Stockbrood |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Snelle maaltijd
De vis was in de aanbieding, maar ja wat ga ik er dan mee maken? Waarom niet met ratatouille dacht ik bij mijzelf. Vis uit de oven en een snelle ratatouille uit de pan. Stokbrood er nog bij en je hebt een makkelijke en gezonde maaltijd voor het hele gezin. Uiteraard doen de kleintjes altijd even hun neus om hoog. Ratatouille is natuurlijk wel enig sinds ondefinieerbaar. Zeg ik het is tomaat, courgette en paprika en Logan smult er van. Vooral als hij ook nog met het brood lekker mag dippen. De vis heeft smaak, maar wel mild dus lekker voor de kids ook. Parker die deed iets moeilijk, maar die heeft zo haar moment. Over het algemeen is vis ratatouille altijd een succes.
Wij serveren er dus stokbrood bij, maar mijn man maakt vaak voor de leftovers nog wat rijst of pasta voor de lunch. Je kunt er dus gerust rijst of pasta bij maken. En is het geschikt ook babyproof? Zeker wel! Vanaf 9 maanden kan jouw baby zeker mee eten en vanaf 7 maanden al kun je zelfs de vis proberen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Schil de aubergine en snij de uiteinden er af. | Snij de aubergine in blokjes. | Doe de aubergine in een kom met een snufje zout en laat dit staan. | Was de courgette en snij in blokjes. | Was de paprika's, verwijder de steel en zaadlijst en snij in blokjes. | Snij de tomaat in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Pel en pers de knoflook fijn. |
3
Done
|
Verhit 1 etlp olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui erin tot deze glazig is. | Voeg de Provençaalse kruiden en knoflook toe en roer goed door de ui. | Voeg de aubergine toe en bak met de ui mee tot deze zacht is (5 min). | Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 min toe. | Voeg de tomatenblokjes, tomaat, tomatenpuree, balsamico en 20 ml water toe en roer ales goed door elkaar. | Laat dit 15 minuten pruttelen. |
4
Done
|
VisLeg de vis op de bakplaat en bestrijk beide met kant met olijfolie. | Rasp de citroen boven de vis en kruid de vis verder met de paprika poeder en Provençaalse kruiden. | Snij plakjes van de citroen en doe deze op de vis. | Bak de vis in de oven voor 12-15 minuten. | Haal de vis uit de oven als deze gaar is. |
5
Done
|
Verdeel de ratatouille over de borden met de vis erop. Knijp eventueel al de citroen over de vis. |