250 ml melk (ik gebruikte sojamelk) | |
1 tlp citroensap | |
2 eieren | |
150 gram suiker | |
120 ml olie (plantaardig) | |
2 tlp vanille extract | |
315 gram bloem | |
50 gram cacao | |
1 tlp speculaaskruiden | |
2 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
150 gram chocolade druppels/stukjes | |
100 gram schuddebuikjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas Cake
Ik maak eigenlijk nooit iets met chocolade en al helemaal geen chocolade cake. Logan houdt namelijk niet van chocolade. Alleen witte. Oh en tegenwoordig ook m&m’s of smarties. Juist ja. Maar melk chocolade of puur dat vind hij niks. Scheelt aan de ene kant een hoop, want alles lijkt wel chocolade te zijn. Met de feestdagen ook en dat is dan weer jammer. Ik zelf had onwijs zin in chocolade muffins (recept volgt), maar besloot maar de helft van het beslag hiervoor te gebruiken. Met de andere helft maakte ik deze dubbele chocolade pepernoten cake. Een chocolade cake met stukjes chocolade en pepernoten + nog een snufje speculaaskruiden om het echt bij het Sinterklaas feest te laten passen.
Toen Logan thuis kwam was hij inderdaad niet blij. “Ik wil ook cake, maar lust geen chocolade.” Ach schat ik heb nog wel wat pepernoten liggen en als je echt wilt, dan kunnen we natuurlijk nog wat bakken. Daar zegt deze mama bijna nooit nee tegen!
De cake ziet er nog al plat uit omdat ik maar de helft van het beslag heb gebruikt. Met de andere helft heb ik namelijk muffins gemaakt. Gebruik je dus het onderstaande recept dan zal de cake hoger worden.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet het cakeblik in met bakspray of boter. | Doe er eventueel nog een stuk bakpapier in, om de cake er makkelijker uit te krijgen. |
2
Done
|
In een glas meng de melk met de citroensap. Laat minimaal 5 minuten staan. | In een kom meng de bloem, cacao, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. | Haal het bloemmengsel door een zeef. |
3
Done
|
In een kom mix de eieren met de suiker. | Voeg de melk, olie en vanille toe en mix alles goed door elkaar. | Voeg beetje bloem beetje bij beetje bij de eieren. Mix goed door elkaar tot een glad beslag. | Roer de stukjes/druppels chocolade door het beslag. | |
4
Done
|
Schenk het chocolade beslag in de cakevorm. | Verdeel de schuddenbuikjes op de cake. | Zet de cake voor 20-22 minuten in de oven. De cake is klaar als een prikker er schoon uit komt als je deze in de cake prikt. | Laat de cake compleet afkoelen. |