100 gram Ananas (vers of diepvries) | |
1 Banaan | |
150 ml Kokoswater | |
1 tlp Kokosrasp |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
De zomer is voorbij! Echt? Gister zou de laatste Zomerse dag van het jaar zijn geweest. Laten we hopen dat hier en daar nog deze maand wat droge 20 graden dagen komen. Om toch nog een beetje zomer in huis te houden kocht ik een ananas en twee kokosnoten. Een ananas is al een dingetje om te snijden, maar zo lekker als het vers is. Kokosnoten daarin tegen is een heel nieuw verhaal voor mij. We hebben YouTube er maar bij gepakt om te kijken hoe we te werk moesten gaan.
Uiteindelijk na wat zwoegen ging het en hebben we heerlijk vers kokosnoten water en vruchtvlees, maarja wat gaan we er mee maken. Op Instagram stelde ik die vraag en kreeg de suggestie voor pina colada. Mmm heerlijk. Brengt me meteen naar een heerlijk strand of in een hangmat met een verfrissende pina colade in mijn hand! Maja ik zat natuurlijk meer te denken aan een recept geschikt voor baby’s.
Toen dacht ik waarom ook niet een pina colada. Okay dan min de rum en ijs, maar een babyhapje variant van de pina colada, de baby virgin pina colada!
Familie Colada
Verdubbel of drie-dubbel het recept en het hele gezin kan genieten van deze zomerse tropical smoothie. Even net als je baby met je gedachten op een wit strand onder de palmbomen.
1
Done
|
Pel de banaan. Snij de banaan en ananas in stukjes. |
2
Done
|
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer. |
3
Done
|
Serveer de Baby Virgin Pinacolada als fruithapje of als smoothie in een herbruikbare knijpzak of beker. |
4
Done
|
Bewaren:max 2 dagen koelkast (vanwege de banaan!) ***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron. |