Zoete aardappel wafels
*recept BabyFoode.com

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

45 gram havermout
110 gram bloem (volkoren of patent)
1 1/2 tlp bakpoeder
2 tlp kaneel
snufje zout
115 ml melk
1 ei
80 ml yoghurt (lactose vrij)
2 etlp kokosolie (of zonnebloem)
100 gram zoete aardappel puree
Bakspray of olie
6 st Aardbeien (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Zoete aardappel wafels

Zoete aardappel wafels, dat klinkt toch lekker en gezond? Het recept stond al een tijdje op mijn ‘must make/bake-lijst’. Ik heb een lijst waar op dingen staan die ik graag een keer wil maken, proberen of waarmee ik wel wil mee experimenteren. De zoeter aardappel wafels van de babyfoodblog: Baby Foode stond hoog op mijn lijst. Nu de kleine 9 maanden is en al zeven tandjes heeft (hij is snel), vindt hij het geweldig om zelf dingen te kunnen pakken en in zijn mond te doen. We waren klaar voor een nieuw ontbijt/snack avontuur en zondag ochtend had ik besloten we maken zoete aardappel wafels met aardbeiencompot!

Voor het eerste jaar van onze kleine vindt ik het heel belangrijk om bewust te zijn welke ingrediënten er wel en niet in zijn eten gaat. Ik vindt het bijvoorbeeld niet nodig dat hij al suiker, zout of zuivel in zijn eten krijgt. Wat er voor zorgt dat ik zijn hapjes af en toe Baby Proof maakt. Het recept van Baby Foode maakte ik ook wat meer baby proof, door alleen pure ingrediënten te gebruiken, geen suikers of suiker vervangers. Zoete aardappel is al zoet genoeg en serveer je het met wat gepureerde aardbeien dan is het een heerlijk zoet maar gezond en verantwoord feest.

Steps

1
Done

Zoete aardappel puree

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Stoom of kook de aardappel 20 minuten.
Pureer de aardappel zo fijn mogelijk.

2
Done

Maal de havermout zo fijn mogelijk in een keukenmachine.

In een kom meng de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout goed door elkaar.

3
Done

Smelt de kokosolie in de magnetron (ongeveer 30 sec)

Voeg de kokosolie, melk, ei, yoghurt en zoete aardappel puree toe aan het bloem mengsel. En meng alles goed door elkaar (gebruik een handmixer of garde).

4
Done

Zet het wafelijzer aan en vet deze in met bakspray of olie.

Als de wafelijzer heet is doe 1,5 eetlepel van het wafelbeslag erop. Bak de wafels volgens de beschrijving van de machine. Bij ons moesten ze er ongeveer 3-5 minuten in.

Haal de wafels als ze goudbruin zijn van de wafelijzer en leg ze op een bord.

5
Done

(Optioneel)
Pureer de aardbeien en serveer deze bij de wafels.

6
Done

***Wafels zijn 5 dagen in de koelkast te bewaren en 3 maanden in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Bloemkool-Appel Hapje (Babyvoeding)
next
Bietjes & Appel

Add Your Comment