400 gram kipfilet | |
4 etlp pindakaas (romige) | |
2 etlp soja saus | |
60 ml kokosmelk | |
1 teen knoflook | |
1 cm gember | |
2 etlp rijstazijn | |
2 etlp honing | |
1 tlp paprika poeder | |
Groente + Rijst |
|
2 stuks Paprika | |
1/2 courgette | |
300 gram rijst | |
sesamolie | |
sesamzaadjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Traybake
Traybake’s zijn over het algemeen weinig werk en binnen een half uur klaar. Er zijn enige uitzonderingen. Zoals deze kipsaté traybake met rijst. Waas het koken binnen 20-30 minuten klaar is. Is het, het marineren van de kip wat enige tijd kost. Uiteraard zou je dit kunnen overslaan. Maar marineren maakt de kip altijd wel lekkerder. Het geeft het meer smaak! De keuze is aan jouw. Wat je uiteraard wel kan doen is mealprepping. De avond van te voren gewoon vast de kip klaar maken en tot de volgende avond laten marineren in de koelkast. Scheelt ook weer tijd en heb je als nog een lekkere gezonde maaltijd binnen 30 minuten op tafel.
Maar wat is een kipsaté traybake? Kip met een homemade saté saus samen met wat groente in de oven. Serveer het met wat rijst en je hebt een heerlijke maaltijd. Uiteraard moet je wel van saté saus houden. Ik ben er dol op en bij mijn kids is het nogal wisselend. Logan kan nog al wisselend reageren ook op kip dus ene keer eet hij alles andere keer alleen groente en rijst. Prima, avond zonder vlees is niks mis mee!
Babyvoeding: Maak iets anders met rijst vanaf 8 maanden. Het liefst geef ik geen pindakaas aan baby’s voor hun eerste verjaardag. Er zijn diverse bronnen die zeggen dat het wel of niet kan. Mijn keuze is om dit niet te doen.
1
Done
|
voorbereidingSnij de kipfilet in blokjes. | In een kom meng de pindakaas, soja saus, kokosmelk, geperste knoflookteen, geraspte gember, 1 etlp rijstazijn, honing en paprikapoeder. Roer alles goed door elkaar. | Hou een kwart van de saus apart. | Meng de rest in een grote kom met de kip en laat dit minimaal 30 minuten marineren, hoe langer hoe beter. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
RijstBreng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
4
Done
|
Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijst. | Snij de paprika in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Verdeel de groente over de bakplaat en meng het met 1 etlp olie. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. |
5
Done
|
Haal de bakplaat uit de oven en voeg de kipsaté toe. | Zet de bakplaat terug in de oven voor nog eens 12-15 minuten. Tot de kip gaar is. | Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de sesamzaadjes er over heen. | Serveer met rijst. |
2 Comments Hide Comments
Hoi,
Wat doe je met de marinade/saus die je achterhoudt?
Ik heb het nu opgewarmd en als saus bijgedaan.
Wat een onwijs goed idee!