Witte Chili Sin Carne

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 ml groente bouillon (1,5 blokje)
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram roomkaas
2 paprika
150 gram mais (blik)
310 gram kikkererwten (blik)
200 gram cannellini bonen
300 gram reuze bonen (witte bonen)
1 etlp maïzena
2 etlp olijfolie
kruiden
1/4 tlp chili poeder
1 etlp paprika poeder (mild)
2 tlp komijn
1 tlp oregano
snufje zout en peper
Erbij Opties
300 gram Rijst
nacho chips

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

vegetarisch

Directions

Witte Chili Sin Carne

Ik typte deze titel en toen dacht ik in witte chili zit helemaal geen carne. Er zit pollo in. Maar ik vond het wel een duidelijke titel witte chili sin carne is witte chili zonder vlees. Vegetarische witte chili is ook zo, ja misschien wat beter om gevonden te worden, maar dit dekt ook de lading. Wij zijn op de vegetarische tour sinds begin van het jaar en dat geeft mij de kans om lekker veel te experimenteren. Een van mijn favoriete of eigenlijk van het gezin gerechten is chili sin carne en ik wou al een tijdje witte chili maken. Waarom dan niet vegetarisch toch? Mais, bonen, paprika en roomkaas. Oh wel lactose vrije natuurlijk want 2 van ons zijn inmiddels helemaal over op lactose vrij met intolerantie.

Maar chili is dat niet pittig? Vinden je kids dat wel lekker?

Ik maakte de chili met maar een snufje chili poeder, omdat ik er wel angst voor had. De chili had wel nog wat pit, maar vreemd genoeg vonden de kids dit helemaal niet erg. Goed uitgebalanceerd door de roomkaas. Je zou natuurlijk de chili weg kunnen laten of vervangen met een milde kruiden als paprika poeder. Doe ik zelf heel vaak.

En of ze het lekker vonden? Parker had d’r bord al leeg voor de rest kon beginnen en die is 16 maanden. Logan deed moeilijk bij het zien van het gerecht. Maar ik zei: er zitten toverbonen in (leuke namen helpen altijd) en mais en paprika. Alles wat jij lust. Ik gaf een hapje en het werd mmm lekker. Nog belangrijker, mama is er morgen voor na school nog wat? Ja hoor schatje! Ja chili is altijd een pan voor 6 personen als ik het maak. Maar lekker als lunch de volgende dag of gewoon hup de vriezer in.

 


NOTE 
Roomkaas – Ik gebruik lactose vrije roomkaas, je zou eventueel ook Vegan roomkaas kunnen proberen.
Chili poeder – Kun je helemaal weg laten of vervangen door nog een snufje paprika poeder.


Babyvoeding
Gebruik je chili poeder al is het maar 1/4 theelepel dan zou ik het niet serveren aan je baby of aanvoelen of jouw kind de pit aan kan. Vanaf 12 maanden zou je het kunnen proberen te serveren en eventueel de bonen prakken.


 

Steps

1
Done

Voorbereiding

Maak de groente bouillon met 600 ml water en 1,5 bouillonblokje indien nodig. | Pel en snipper de ui. | Pel en pers de knoflook. | Was de paprika, verwijder de steel en zaad lijst en snij de paprika in kleine blokjes. | Giet de mais af en zet op zij. | Giet de bonen en kikkererwten samen af en spoel ze af met koudwater. |

2
Done

Rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Is de rijst eerder dan de chili klaar? Giet de rijst af en bewaar in de pan met de deksel op de pan.

3
Done

Bouillon

In een grote pan verwarm de olie en fruit de ui tot deze glazig wordt. | Roer de knoflook erdoorheen 30 seconde. | Bak de paprika 3 minuten mee. | Voeg de bouillon toe met de kruiden en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het 10 minuten pruttelen. |

4
Done

bonenpuree

Haal 50 ml vocht uit de pan en doe dit in een keukenmachine samen met 1/4 van de bonen. | Pureer de bonen en vocht glad. | De puree moet niet te dun zijn. Is dit wel het geval voeg dan nog wat bonen toe, maar niet te veel. |

5
Done

Voeg de bonenpuree met de roomkaas, hele bonen en mais toe aan de bouillon en roer goed door elkaar tot de kaas opgenomen is. Laat dit 10 minuten staan. | Neem 50 ml uit de pan en mix dit in een bakje met de maïzena. Blijf roeren tot de maïzena is opgelost en giet het terug bij de chili. | Is de chili nog veel te dun laat het dan nog wat langer koken of voeg nog wat maïzena op dezelfde manier toe. | Serveer met de rijst en eventueel wat nacho's.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pasta met Venkel en Courgette | Babies Kitchen
previous
Pasta met Venkel en Courgette
Vegetarische Burrito Bowl | Babies Kitchen
next
Vegetarische Burrito Bowl

Add Your Comment