Tajine |
|
1 plukje safraan | |
1 aubergine | |
1/2 courgette | |
2 paprika's | |
2 tenen knoflook | |
2 cm gember | |
1 tlp komijn | |
1/2 tlp kaneel | |
1 tlp ras el hanout | |
1 etlp zongedroogde tomatenpasta | |
350 gram kikkererwten (blik) | |
50 gram abrikozen | |
50 gram rozijnen/krenten | |
Erbij |
|
300 gram Parelcouscous | |
1 bouillonblokje (groente) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
In eerste instantie maakte ik dit recept met de gedachte het op mijn andere blog Buzz in the Kitchen te delen. Mijn verwachting was dan ook dat de kinderen misschien wat moeilijk zouden doen over het gerecht wat zij voor zich zouden krijgen. Aller eerste was het de eerste keer dat wij parelcouscous aten (ja voor mij ook). Daarnaast ziet zo’n groente tajine er niet altijd uitnodigend uit voor kinderen. Tot mijn grote verbazing noemde Logan de couscous snoepjes en de tajine at hij ook zonder moeite want er zaten toverbonen (kikkererwten) en paprika in. WIN! Ook Parker met haar 16 maanden heeft heerlijk gesmuld. Alleen de kikkererwten deed ze soms wat moeilijk over maar voor de rest waren alle bordjes leeg. Groente Tajine met Parelcouscous een kidsproof gerecht kan ik wel zeggen.
Zelf vond ik het ook heerlijk. De parelcouscous verraste mij. Ik vind couscous zelf namelijk niet zo lekker. Althans ik ben niet dol op de structuur. De parel variant op smaak gebracht in bouillon vond ik ontzettend lekker en ga ik zeker vaker mee koken.
Het recept heb ik overigens uit Jamie Olivers nieuwste boek Veg. Ik heb wel enige aanpassingen gemaakt om er zeker van te zijn dat het kidsproof is en dat het ook geen uur duurt om te maken.
Geen Tajine? Op de afbeeldingen zie je een tajine. Echter heb ik dit maal het gerecht in een gewone grote pan met dikke bodem gemaakt. Je hebt dus niet persé een tajine nodig om dit gerecht te maken.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
VoorbereidingDoe de saffraan in een kom met 500 ml gekookt water. | Schil de aubergine en snij deze in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Was de paprika's, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in stukjes. | Schil de gember en rasp deze fijn. | Pel de knoflook en pers deze fijn. |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een braadpan (of tajine) en voeg de knoflook en gember hierin terwijl je 30 seconde roert. | Voeg de komijn, kaneel en ras el hanout en tomatenpasta toe en draai het vuur op matig. Laat dit 3 minuten staan terwijl je door de pan blijft roeren. | Voeg het safraanwater toe en breng dit langzaam aan de kook. | Voeg de aubergine, courgette, paprika's en kikkererwten met vocht toe en roer alles goed door elkaar. | Voeg de abrikozen en rozijnen toe en breng op smaak met een snuf zout en peper. Breng dit alles langzaam aan de kook. | Zodra het water kook draai het vuur lager en leg de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten pruttelen tot de groente gaar zijn. Roer regelmatig in de pan. | Het vocht hoeft niet geheel te verdampen. |
3
Done
|
CouscousBereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg het bouillonblokje toe aan het water. | Giet de couscous af en laat het in de pan met de deksel erop. |
4
Done
|
Serveer de parelcouscous met de groente tajine. Serveer er eventueel wat yoghurt of cremé fraiche bij. Dit vinden mijn kinderen altijd een lekkere toevoeging bij dit soort gerechten. |