Aardbeien Pannenkoeken

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram + extra aardbeien (vers of diepvries)
110 gram + extra bloem (tarwe/patent)
3 tlp bakpoeder
snufje zout
250 ml melk (karnemelk of plantaardige melk)
1 etlp plantaardige olie (zonnebloem of kokos)
1 ei
boter
poedersuiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Valentijnsontbijt

Directions

Aardbeien Pannenkoeken

Als ik pannenkoeken recepten deel zijn het over het algemeen Amerikaanse pannenkoeken of pancakes. Het is bijna Valentijnsdag en daar zijn naast rozen en chocolade aardbeien een standaard bij. Het is niet echt het aardbeien seizoen, maar toch vonden wij wat zoete exemplaren op de markt. Daarmee besloot ik Aardbeien Pannenkoeken te maken. Dikke fluffy American Pancakes met Aardbeien er doorheen.

Mijn kinderen houden van aardbeien en pannenkoeken dus dit is een no-brainer en gegarandeerd succes bij hun. Je kunt er uiteraard een feest van maken met een toef slagroom en extra aardbeien. Voor de kids probeer ik het echter simpel te houden met een klein beetje poedersuiker. De pancakes zijn door de aardbeien namelijk lekker zoet. Denk je dat het beslag iets te veel is? Maak gewoon alles en bewaar de overige pannenkoeken in de koelkast of vriezer. Altijd lekker om bij de hand te hebben voor een snel en lekker ontbijt.


Babyvoeding: Vanaf 8-9 maanden kan jouw baby dit lekkere hapje zeker eten!

NOTE: Uiteraard kun je de melk vervangen met een plantaardige melk.


 

Steps

1
Done

Was de aardbeien en droog ze goed en snij in kleine blokjes. | Besprenkel de aardbeien met bloem.

*gebruik je diepvries aardbeien zorg dat ze ontdooien om te kunnen snijen en zorg dat ze niet al te nat zijn.

2
Done

In een kom mix de melk met de olie en het ei. Zet opzij. | In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en het zout. | Voeg beetje bij beetje het melk-mengsel toe en mix tot je een glad beslag hebt. | Spatel de aardbeien er doorheen.

3
Done

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. Zet het vuur lager. | Doe een beetje beslag in de koekenpan (1-2 etlp). Als er bubbels boven op de pannenkoek verschijnen en je de pannenkoek los kan schudden in de pan kun je hem om draaien. | Bak de pannenkoek nog 2 minuten. | Haal de pannenkoek(en) uit de pan en maak het beslag op. Vet eventueel de pan nog tussendoor in met wat boter.

4
Done

Serveer de aardbeien pancakes per stapel van 3-4 stuks met wat poedersuiker en eventueel wat extra aardbeien.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

red velvet donut ui de oven | Babies Kitchen
previous
Red Velvet Donut uit de Oven
Kip Fajita uit de Oven | Babies Kitchen
next
Kip Fajita uit de Oven

Add Your Comment