Slowcooker Vegetarische Chili Mac & Cheese

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Rode ui
2 tenen knoflook
1 (à 400 gram) kidneybonen (blik)
1 (à 400 gram) chili bonen (blik)
1 (à 400 gram) tomaten blokjes (blik)
1 (à 140 gram) tomatenpuree (blik)
1 liter (2 blokjes) groente bouillon
1/2 tlp chili poeder
1 etlp komijn
2 tlp paprika poeder
1/4 tlp cayenne
1/2 tlp peper en zout
300 gram macaroni
150 gram cheddar kaas (geraspt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

slow cooker

Directions

Slow Cooker Vegetarische Chili Mac & Cheese

De slow cooker na het succes van het dessert is het tijd voor de echte gerechten. Gezien ik nog geen ervaring heb met het koken met een crockpot. Ga ik uit naar recepten van Pinterest. Ik ging op zoek naar vegetarische slow cooker recepten en kwam zo bij een comfort food recept: slow cooker vegetarische chili mac & cheese.

Wie niet wat mac & cheese is, het is de afkorting voor Macaroni met Kaas. Een standaar klassiek gerecht uit Amerika waar vooral kinderen echt dol zijn. Het lekkerste vind ik het gewoon uit een goedkoop kant en klaar pakje van Kraft. Maar gezien dit in Nederland niet makkelijk te vinden is resulteert het in af en toe zelf maken.

Wij eten nog altijd misschien 1 à 2 keer in de week vlees dus dit recept van chili sin carne met mac & cheese sprak mij erg aan van BuiltYourBite (zie link onderaan). Alleen kwam ik wel snel tot de realisatie. Wij hebben echt een kleine slow cooker. Er kan zo’n 3 liter in, waar de meeste recepten voor 5 à 6 liter is. Improviseren dus.

Hieronder heb ik het recept van 5 liter aangehouden. Hoe ik wat aanpassingen maakten dat lees je hieronder:

Slow Cooker van 5-6 Liter

Het onderstaande recept is voor een crockpot van 5-6 liter. Zelf heb ik er een van 3 liter, waarbij ik de nodige aanpassingen maak als gaat om toevoegen van bouillon of de macaroni. Je zou de macaroni namelijk mee kunnen koken in de crockpot. Echter past dit niet in mijn crockpot dus ik maak dan de macaroni apart en roer ik deze er later doorheen.

Babyvoeding

Proef voor je het gerecht aan je baby geeft hoe pittig het is. Vanaf 9 maanden, minst je minder Cayenne en Chili doet of deze vervangt met meer Komijn en Paprika, prima geven. Wel zou ik de kaas nog even weg laten en eventueel met baby pasta serveren.

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!


Dit recept is adaptatie van BuiltYourBite.com

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui en de knoflook. | Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin zo'n 10 minuten tot de uien glazig zijn. | Maak indien nodig de bouillon. | Schenk de kidney bonen in een vergiet en spoel af met koud water. |

2
Done

In een crockpot van 5-6 liter doe de uienen en knoflook met de kidney bonen, chili bonen, tomatenpuree, tomaten blokjes, chili kruiden, paprika poeder, cayenne poeder, komijn poeder en wat zout en peper. Roer alles door elkaar en schenk zoveel mogelijk van het bouillon erbij. | Zet de slow cooker voor 2,5-3 uur aan. |

3
Done

Voeg de macaroni toe aan de crockpot indien dit past. Bak de macaroni 20-40 minuten mee tot deze gaar zijn. | *Past het niet kook de macaroni apart! | Als de macaroni gaar is kun je de kaas er doorheen roeren en is het gerecht klaar.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

pizza bagel | Babies Kitchen
previous
Pizza Bagel
Kokostaart | Babies Kitchen
next
Kokostaart

Add Your Comment