sinaasappelschillen van 2 geperste sinasappels | |
5 eieren | |
200 gram + extra bloem | |
200 gram suiker | |
1/2 tlp bakpoeder | |
boter | |
poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
sinaasappelschillen
De laatste tijd halen we steeds vaker perssinaasappels. Het begin begon met Pasen en nu vraagt Logan er steeds om omdat hij het leuk vind om te maken en lekker vind. Terwijl ik met hem de sinaasappels aan het persen was, bedacht ik mij op eens dat ik een no-waste sinaasappelcake recept in het kookboek De kunst van no-waste had zien staan. Een kookboek wat ik voor mijn verjaardag in januari al had gekregen, maar eigenlijk niet veel naar had om gekeken tot voor kort. Ik besloot de cake eens te maken. Origineel is het recept uit het kookboek met chocolade, maar als er een ding is wat ik vies vind is het wel de combinatie van sinaasappel en chocolade. Sommige mensen zweren erbij, ik niet!
De cake kost wel wat werk. Zo moeten de schillen van de sinaasappels zeker 75 minuten in water koken. Buiten dat is het cake beslag zo gemaakt en moet het dan alleen nog even 40 minuten in de oven.
Resultaat? Lekker! Wil niet zeggen dat ik heel erg fan ben van sinaasappelsmaak in cake, maar het werkte heel goed. Je proefde de sinaasappel gewoon duidelijk en dat van iets wat je normaal zou weg gooien. Absolute aanrader.
Klik hier voor het boek De Kunst Van No-Waste
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
75 min
|
VoorbereidingDoe de schillen van de 2 geperste sinaasappels in een pan en vul deze met water. | Breng het water aan de kook en laat het water op een medium vuur 1 uur en 15 minuten koken. Controleer regelmatig of er genoeg water in zit. | Haal de sinaasappels uit het water en laat ze iets afkoelen. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden | Vet een cakeblik of tulband in met boter en bestuif met een beetje bloem. | |
3
Done
|
Snij de sinaasappelschillen in grove stukken en doe ze in een keukenmachine of blender. | Voeg de andere ingrediënten: eieren, bloem, suiker en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. | Schenk het beslag in het cakeblik of tulband.| Zat de cake 35-40 minuten in de oven. Controleer of hij klaar is door een saté prikker erin te doen. Als deze er schoon uit komt is de cake klaar. | Laat de cake compleet afkoelen voor je de cake uit het blik haar. | Maak de cake af met wat poedersuiker. |