1 bloemkool | |
2 etlp olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
basisrecept
Laat me beginnen met te zeggen dit is het meest makkelijke basisrecept dat er bestaat. Het bestaat uit één ingrediënt en vervolgens kun je zelf bepalen wat je er mee doet. Ik heb het over bloemkoolrijst. Waarom de moeite doen om het zelf te maken, als je het kan kopen? Bloemkoolrijst kun je inderdaad kant-en-klaar bij de groente afdeling van de supermarkt halen of zelfs uit de diepvries. Zelf maken is echter vele malen goedkoper en geen rocket science. Plus alles wat je te veel maakt kun ook jij gewoon invriezen. Iets wat ik tegenwoordig doe als ik teveel bloemkool over heb voor andere gerechten.
Bloemkoolrijst is simpel gezegd klein gehakte of gemalen bloemkool in de vorm van rijstkorrels. Om er toch wat meer aan dit recept te geven. Zal ik hier onder ook nog even uitleggen hoe je het kan bereiden als je het gewoon als rijst wil serveren.
Bloemkoolrijst kun je zowel warm als koud eten.
Babyvoeding: 7 maanden
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Bloemkoolrijst makenVerwijder de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in stukken. Was de bloemkool. | Hak de bloemkool fijn tot rijstkorrels in een keukenmachien of op een snijplank met een mes. |
2
Done
|
RoerbakkenVerhit de olie in een koekenpan. | Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze 10-12 minuten. Roer af en toe door om te voorkomen dat het verbrand. |