Bieten met Aardappel

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

120 gram Biet (gekookte)
100 gram aardappel (kruimige)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Bieten met Aardappel

Ook tijdens Valentijnsweek mag een hapje voor de kleinste onder ons niet ontbreken. Sinds we toch al twee dagen bieten pizza hebben gehad, dacht ik waarom niet ook babyvoeding met bieten. Bieten hebben namelijk zo een mooie kleur. Wat wel bij het eten geven van een baby soms wat troep kan op leveren: WARNING Rode Spetters! Ach, daar hebben we wasmachines en een bad voor! Vandaag dus voor Valentijnsweek een simpele klassieker; bieten met aardappel.

Toen Logan nog klein was, waren bieten al een succes. Ze zijn lekker zoet en dat gaat er bij kinderen al snel goed in. Het fijne aan bietjes is dat je ze al voorgekookt kunt kopen in de winkel. De smaak is net zo goed en er zijn geen ‘onzin toevoegingen’ van pas gekomen. Makkelijk dus om in huis te hebben voor een snel babyhapje. Toch kook of stoom ik de bieten wel nog mee met de aardappels. Ze worden dan net wat zachter en voor de goed gepureerde babyvoeding is dit wel zo handig.

Bieten zijn een succes bij ons in huis. Zelf eten wij het niet zo vaak, maar ik vindt het een leuke en tevens makkelijke groenten om mee te werken voor de babyvoeding. Nou experimenteer ik graag met smaken en combinaties, maar soms moet je ook even terug naar de basis en dus gewoon aardappel en groenten of wel aardappels en bietjes!

Het fijne van bietjes is, is dat je ze al voor gekookt kunt kopen in de winkel. Wat weer minder tijd kost. Toch kook of stoom ik ze altijd nog even en in dit geval dan samen met de aardappels.

Steps

1
Done

Schil de aardappel.

Snij de aardappel en bieten in kleine stukjes.

2
Done

Kook of stoom de aardappels en bieten 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.

Bewaar 2 etlp kookvocht.

Pureer de aardappels en bieten samen met de bewaarde kookvocht.
Maak de puree zo fijn als jezelf wilt.

3
Done

Bewaren

In een goed afgesloten bakje:
- Koelkast: 4 dagen
- Vriezer: 3 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spinazie-ricotta bietenpizza
previous
Spinazie-ricotta bietenpizza
Frambozen havermout snoepjes
next
Frambozen havermout snoepjes

Add Your Comment