500 gram rijst | |
650 ml water | |
150 ml kokosmelk | |
3 blaadjes djeroek poeroet ( kaffir lime leaves) | |
1 salam blad | |
1 stengel citroengras | |
1 duimstuk kurkuma | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mijn Kids Favoriet
Onze kleine man heeft een nieuw favoriet gerecht: nasi kuning of zoals hij het noemt: gele rijst. Laatst waren wij bij de Super Toko bij ons in de buurt en na weer genoeg nodige, maar vooral onnodige dingen gekocht te hebben. Besloot ik bij de take-out mijn favoriete Tempeh-Mix te kopen. Logan wou uiteraard ook iets en ging voor de mini loempia’s tot hij ook nog zijn favoriet: gele rijst zag.
Een tijdje terug vond ik op de blog Culinessa, een blogger die ik al jaren volg, het recept voor Logan zijn nieuwe favoriete gerecht: nasi kuning. Ik besloot het te maken, maar stoten op wat problemen. Ik stuurde Vanessa van Culinessa een app via Instagram en kwam er al snel achter waar het probleem lag. Gaat al snel fout als ik niet mijn culinaire instinct volg en alleen een recept. Vanessa paste mijn fout aan in haar recept en ik besloot de kuning nog een poging te doen. Zou immers wat kosten schelen als ik dit favoriete gerecht van mijn kinderen ook zelf kon maken. Dit maal was het gerecht perfectie (direct Vanessa weer een app gestuurd) en Logan was super blij. Ik gebruikte de rijst om nasi goreng te maken en hield wat achter voor de lunch voor Logan. Dit gaan we dus zeker vaker maken!
Klik hier voor het originele recept op Culinessa.com
TIP Het onderstaande recept is voor een grote portie voor ongeveer 4 tot 6 mensen. Zelf heb ik het recept gehalveerd en dat was genoeg voor 3/4 personen.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Spoel de rijst af met water (om zetmeel af te spoelen). | Doe de rijst in een pan met water, kokosmelk, djeroek poeroet, salam blad en zout. | Kneus de citroengras en leg deze in de pan. | Schil en rasp de kurkuma. Doe de rasp in de pan. | |
2
Done
|
Zet de pan op het fornuis en breng het water aan de kook. Roer geregeld in de pan om er voor te zorgen dat de rijst niet aankoekt. | Laat op medium vuur pruttelen (10 minuten) en als alle water verdampt is, doe je een deksel op de ban en draai je het vuur uit. | Laat het in ieder geval nog 10 minuten na stomen/na garen. |