2 etlp olie | |
1 pak (125 gram) vegetarische spekreepjes | |
1 rol (270 gram) bladerdeeg | |
150 gram geraspte kaas | |
5 eieren | |
200 gram crème fraîche | |
1/2 tlp peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik zit in een recepten dip. Of misschien wel gewoon een food-dip. Ik kan gewoon niet bedenken wat we moeten eten. Niet voor avondeten, lunch of zelfs ontbijt. Het is niet zo dat ik niet honger heb, maar ik ben gewoon inspiratieloos en heb weinig zin om te koken. Al helemaal vegetarische gerechten, maar ja mijn man geeft wel de voorkeur hier aan. Daarbij zijn mijn voor gewerkte posts en recepten inmiddels ook schaars aan het op raken. Terwijl ik wel met liefde nog blog. Ik moet dus even uit mijn funk komen. In elk geval voor de eerste feestdagen zich aankondigen volgende maand. Vorige week besloot ik maar even op de website van de Aller Hande rond te struinen en kwam ik het recept voor vegetarische quiche lorraine.
Ik ben dol op Quiche met gegrilde groente, maar ik dacht ik ga toch deze eens proberen. Quiche Lorraine is uiteraard met spek. Voor dit recept is het dus met vegetarische spekreepjes. Niet iets waar ik dol op ben, gezien echte spek gewoon zoń specifieke smaak en textuur heeft, maar voor in deze quiche werkte het wel. Ook de kinderen vonden het lekker. Logan iets minder dan Parker, maar at wel gewoon alles op.
Erbij serveerde ik nog wat rauwkost: tomaatjes, komkommer en paprika.
recept bron: AH.nl
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm) in met olie. | |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een koekenpan en bak de vegespeckjes in 5-7 minuten krokant. | Neem de speckjes uit de pan en laat ze uitleggen op wat keukenpapaier. |
3
Done
|
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Voor nu mag het bladerdeeg wel over de randen hangen. | Prik gaatjes in het bladerdeeg dat op de bodem ligt. | |
4
Done
|
In een kom klop de eieren los met de crème fraîche en de peper, | Roer de geraspte kaas en de spekjes door de eieren. | Schenk het mengsel in de quiche vorm. | Snij de randen af of vouw ze iets naar binnen. | Zet de quiche in de oven voor 45 minuten tot de quiche goudbruin en gaar is. | Haal de quiche uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen. |
5
Done
|
Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. |