1 rol Croissantdeeg | |
2 stukken Bakpapier | |
Klein fruit (bessen, aardbei, frambozen, bramen) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Croissant voorgerecht of nagerecht
Met kerst pakken de meeste mensen als het om eten gaat wel uit. Ze proberen nieuwe gerechten en tijdens het diner worden er vaak diverse gangen geserveerd. Maar waarom niet voor het ontbijt ook diverse gangen serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld als voor gerecht een bordje mini croissant ontbijt met fruit. Het ziet er onwijs feestelijk uit en wie houdt er nou niet van croissantjes.
Het idee van deze mini croissants is bij mijn kinderen ontstaan toen wij appelboter croissants aan het maken waren. Hadden wij wat stoken deeg over en Logan maakte het grapje baby croissantjes te maken. Natuurlijk ga ik daar dan lekker in mee en zo ontstond er een bord met mini croissants bij ons zondag ontbijt. Om het wat aan te kleden deed ik er wat besjes bij en toen dacht ik waarom dit niet als dessert met kerst met nog een bolletje ijs serveren. Of juist als een soort voorgerecht bij het kerstontbijt. Je hoeft namelijk maar een kleine portie te doen en het ziet er al onwijs leuk uit. Iets anders waar je gegarandeerd iedereen mee verrast. Terwijl ik dit nu type zit ik ook te denken je kunt de mini croissants inderdaad met ijs serveren als een soort van sprinkles topping. Hoe erg zal je dan je gasten wel niet verrassen. Breakfast Meets Dessert! Kerst is immers de tijd om lekker gek te doen en te verassen.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol het croissant deeg uit en zorg ervoor dat de snij rollen aangedrukt zijn. Gebruik eventueel een deegroller hiervoor. Je wilt gewoon één lap deeg. | Snij stroken van 5 cm breed van het deeg. | Snij de strook deeg kleine driehoekjes, zoals het croissant deeg anders snij randen zou hebben. Met het brede stuk ongeveer een breedte van 2 cm. | Rol de driehoekjes tot croissants. | Leg de croissantjes op de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven en bak de croissants 10 minuten. Let op dat de croissants niet te bruin worden. | |
3
Done
|
Verdeel de croissants met het gewassen fruit over de borden. Of maak een groot bord met fruit en mini croissants. |