225 gram boter (zacht en ongezout) | |
300 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
1/2 tlp citroensap | |
420 gram bloem | |
1/2 tlp zout | |
1 tlp baking soda | |
3 etlp suiker | |
1 etlp kaneel | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zacht en chewy als een chocolate chip cookie, maar met de warme smaak van kaneel wat het, het perfecte kerstkoekje maakt. Ik heb het over Snickerdoodle Koekjes. De eerste keer dat ik deze heerlijke koekjes maakte voor mijn blog was in 2015 voor Recepthoekje.nl. Inmiddels heb ik over de jaren mijn recept wat aangepast en zul je zelfs zien dat ik de witte wijnazijn heb vervangen door citroensap. Wat uiteindelijk simpel weg komt, omdat ik toen ik ze voor het laatst maakte geen azijn in huis had.
In Nederland is de Snickerdoodle niet zo bekend. Het is niet zo als de chocolate chip cookie die je tegenwoordig in elke coffee zaak kunt kopen. In Amerika is het wel echt een klassieker en gezien ik graag mijn bak inspiratie uit de Amerikaanse keuken haal, heb ik deze ook daar vandaan. Ik hou van mijn snickerdoodles net als mijn chocolate chip cookies zacht en chewy. Er zijn ook varianten die meer crunchy zijn, maar als je die zoekt, moet je niet dit recept proberen.
De snickerdoodle kan het hele jaar rond en is niet per definitie een kerstkoekje, maar omdat hij met zijn kaneel smaak zeker wel veel gebakken wordt met kerst. Vond ik hem wel passen bij mijn Christams Cookies Countdown!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje te taggen en de hashtag #kidshoekjenl te gebruiken.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom mix de zachte boter met de suiker door elkaar. | Voeg de eieren, citroensap en vanille extract toe en mix deze door de boter. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix alles tot een goed gemengd deeg. | |
4
Done
|
In een kom meng 3 etlp suiker met 1 etlp kaneel door elkaar. | Neem 1 etlp deeg en rol met je handen een bal. | Rol de deegbal door de kaneel suiker en leg deze vervolgens op de bakplaat. | Leg de ballen koekdeeg met wat ruimte uit elkaar, want de deeg zal in zakken en je wilt niet één groot koekje. | Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |