4 cactus vijgen | |
2 appel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6+ maanden
Snel genoeg zal je merken op Babies Kitchen. Ik ben dol om te experimenteren met het onbekende. Groenten en Fruit, die ik niet ken vindt ik maar wat interessant en koop ze dan ook. Pas thuis ga ik eens nadenken wat ga ik ermee doen of vraag op bijvoorbeeld Instagram of andere tips of inspiratie voor mij hebben. Dat deed ik ook bij de cactus vijgen die ik kocht waar ik uiteindelijk een cactus en appel sapje van maakten.
Cactus vijgen zijn prachtige vruchten om te zien, met hun aparte structuur aan de buitenkant die in verschillende kleuren voor komen. Heel intrigerend om te zien en dus besloot ik ze te kopen. Steeds vaker heb ik al cactus op menu kaarten of blogs voorbij zien komen, maar heel gebruikelijk in de keuken zijn ze nog niet. Ik zocht dus inspiratie op, op Instagram met de vraag: Wie heeft er tips of inspiratie wat ik met dit pracht fruit kan gaan doen. Al snel bleek, iedereen vindt het heel interessant maar bijna niemand heeft het ooit gebruikt. Mijn mede insta-kidsblogger On My Kids Plate, had de cactus vijgen (prickly pears in het Engels) wel eens in een smoothie gebruikt en gaf de tip om uit te kijken voor de prikkels op de vrucht. Helaas las ik die post net wat te laat, want ook al zien deze schatjes er onschuldig uit er zitten hele fijne haartjes aan die inderdaad enorm prikken.
Het vruchtvlees van de cactus vijgen kun je zo eten, met de pitjes. Ik vond deze echter veelte hard en groot, zeker voor de kleine jongen. Ik besloot de appel puree en cactus puree daarom door een zeef te halen. Het werd een heerlijk troebel sapje.
1
Done
|
Schil de appel. Snij de appel (zonder klokhuis) in stukjes. |
2
Done
|
Kook of Stoom de appels 10 minuten. Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. Pureer de appel met de bewaarde kookvocht tot moes. |
3
Done
|
Neem een doek of handschoen om de cactusvijg vast te houden en snij de uiteinden eraf. Maak in de lengte vanaf een uiteinde een niet al te diepe snee in de schil. |
4
Done
|
Doe het vruchtvlees van de cactusvijg in een blender en pureer het fijn. Boven een bakje, haal het gepureerde cactusvijg vruchtvlees door een zeef. Roer met een lepel nog door het vruchtvlees in de zeef zodat je alle sappen hebt en geen pitjes. Gooi de zeef leeg en doe hetzelfde met de appelpuree. |
5
Done
|
In de kom heb je nu het appel en cactus sapje opgevangen. De appelpuree in de zeef kun je bewaren als hapje. Het is gewoon appelmoes! |