500 gram Knolraap | |
2 etlp Kokosolie | |
1-2 tlp Paprika Poeder (mild) | |
of |
|
1-2 tlp Kaneelpoeder |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Frietjes zijn natuurlijk elk kinds favoriet en af en toe mogen die natuurlijk ook wel. Andere keren kun je heel goed een gezondere variant aanbieden namelijk groenten frietjes uit de oven. Er zijn heel wat groenten waar je heerlijke frietjes mee kunt maken zoals knolraap. Ik besloot niet één, maar twee soorten knolraap frietjes te maken en beide zijn geschikt voor alle leeftijden.
De eerste variant is een smaak volle met milde paprika poeder. De tweede is een kruidige misschien wat zoetere variant met kaneelpoeder. Met alleen nog wat kokosolie erbij, zijn deze frietjes al geschikt voor de aller kleinste, dus iedereen kan gezamenlijk genieten van gezonde knolraap friet uit de oven!
Bij patat hoort natuurlijk appelmoes, in dit geval dubbele perenmoes. Het recept voor de dubbele perenmoes is nu ook op Babies Kitchen te vinden.
Familie-Maal Tip! Verdubbel de ingrediënten, serveer en nog een lekker gebraden kippetje bij en je hebt een maaltijd voor de hele familie waar je ‘Kip, Patat en Perenmoes’ bij zegt!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Schil de knolraap en snij deze als frietjes. In een kom meng de knolraap met de kokosolie en kaneel of paprika poeder. Zorg ervoor dat alle frietjes goed bedekt zijn. |
3
Done
|
Verdeel de gemarineerde knolraap over de beklede bakplaat. Probeer ervoor te zorgen dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten. |