Dubbele Perenmoes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 Nashi Peer
2 Peer

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Bij patat hoort natuurlijk appelmoes! Sinds ik niet zomaar patat maakten maar knolraap frietjes uit de oven, kon daar natuurlijk ook niet zomaar appelmoes bij (al vindt je op Babies Kitchen ook voor appelmoes een heerlijk recept). Het werd een dubbele perenmoes. Hoezo dubbel? Voor deze moes/puree maakte ik naast gewone conference peren gebruik van een nashipeer. Wat? Een Nashipeer!

Ik zoek graag nieuwe misschien wat onbekendere ingredienten op en zo kwam ik de nashipeer tegen. De nashipeer, zandpeer of de Aziatische peer is een peer die de vorm van een appel heeft. In de natuur komt zoals je misschien al rade deze vrucht uit Azië. De peer is zoet en knapperig als ze rijp zijn en lekker van smaak.

Een dubbel perenfeestje dus! Lekker als fruithap, met andere hapjes en natuurlijk met groenten patatjes als knolraap frietjes uit de oven.

 

Steps

1
Done

Schil de peren.

Snij de peren in kleine stukjes.

2
Done

Koken of stomen de peren 10 minuten.

Bewaar 3 etlp kookvocht en giet de rest af.

Pureer de peren met de bewaarde kookvocht en pureer zo fijn als je wilt. Kan je kleine het aan dan is het lekkerste wat kleine stukjes erin te houden.

3
Done

Bewaren:

- Koelkast: 4 dagen
- Vriezer: 3 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Aubergine met Pruimen
2x knolraap frietjes uit de oven | Babies Kitchen
next
2x Knolraap Frietjes uit de Oven

Add Your Comment