140 gram bloem | |
70 gram pecannoten | |
113 gram boter (ongezout) | |
80 gram poedersuiker | |
1 tlp vanille extract | |
1/4 tlp zour |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Creëer zelf sneeuw deze winter met deze snowballs. Koekjes gemaakt met pecannoten en bestrooid met poedersuiker. Een sneeuwbal waar je graag je tanden in zet.
Elk jaar weer maak ik een was lijst aan kerstkoekjes die ik wil maken. Over het algemeen lukt het mij maar om 2-3 nieuwe koekjes uit te proberen. Al helemaal in deze corona tijd. Ja we zitten wel lekker thuis om te kunnen bakken, maar wie gaat al die koekjes eten? Normaal gesproken zou ik ze mee naar het werknemen en mijn man ze meenemen en ze verder uitdelen. Maar dit jaar zit dat er helaas niet bij. Resultaat: Zelf op eten. Nou hou ik echt wel van koekjes, maar het kan ook teveel zijn. Iets minder nieuwe kerstkoekjes dit jaar dus, dan geplant.
Een koekje wat al een aantal jaar in een van mijn notitieboekjes staat om te maken zijns snowball koekjes. Witte koekjes die er door de poedersuiker uit zien als sneeuwballen. Ze bevatten geen ei en ook geen melk en je zou ze dus plantaardig kunnen maken met plantaardige boter. Perfect voor deze lactose intolerante mama. Eindelijk nam ik dit jaar het moment om het recept uit te proberen. Ik vond het eens in een Engels tijdschrift van waarschijnlijk een supermarkt. Net als we hier de Aller Hande hebben. Helaas heb ik alleen nog de notitie nog in mijn boekje, dus ik kan geen verwijzing doen naar de bron.
Het is een heel makkelijk koekje om te maken. Vooral als je een keukenmachine hebt. Het is namelijk alles in een keukenmachine gooien en je deeg is klaar. Heb je die nou niet, dan is het iets meer werk, maar zeker de moeite waard.
Maak je nou dit recept of een van de andere kerstkoekjes van Kidshoekje.nl? Deel het vooral op de socials en ik zal het weer delen op de socials van @kidshoekje!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Doe de helft van de poedersuiker (40 gram) in een kom. |
2
Done
|
Doe in een keukenmachine: de bloem, pecannoten, boter, 40 gram poedersuiker, vanille extract en zout. | Zet de keukenmachine aan en maal alles tot er zich een deeg vormt. *Geen keukenmachien? Hak de pecannoten fijn en zorg dat de boter goed zacht is voor je alles door elkaar mixt. |
3
Done
|
Rol van het deeg ballen van 2-3 cm. | Rol de ballen vervolgens in de poedersuiker. | Leg de bal op de bakplaat. | Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de ballen zit. Deze kunnen iets inzakken. | Zet de bakplaat in de oven voor 15-18 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de koekjes nogmaals met poedersuiker. |