Chocolade Fudge |
|
400 gram Pure Chocolade | |
1 blik (397 gram) gecondenseerde melk | |
60 gram boter (ongezout) | |
Karamel laag |
|
150 gram (1 zak) Zachte Karamel (Werther's Original Soft caramel) | |
2 etlp slagroom | |
1/2 tlp zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Misschien niet heel kidsproof, maar wel heel mama-proof voor deze kerst: Chocolade Karamel Fudge. Lekker voor jezelf of als presentje voor de gastvrouw/heer.
Er zijn bepaalde ingrediënten, producten en recepten die ik echt met kerst associeer. Een van die dingen is misschien wel Fudge. Eigenlijk zou ik vandaag het laatste Kerstkoekje moeten delen voor de Christmas Cookie Countdown van 2020, maar ik kon mijzelf niet helpen en fudge te maken. Ik zie fudge dan ook wel als een soort kerstkoekje. Het is iets wat ik graag met kerst maak en wat ik ook graag voor andere maak.
Fudge is namelijk een best heftig zoet product en ik vind het knap als je alles van dit recept op kan eten. Vooral gezien de feestdagen uit een en al lekkere zoete en andere dingen bestaat. Ik heb deze fudge dan ook lekker uitgedeeld; aan mijn moeder die er dol op is en aan mijn schoonmoeder. Deze dames, samen met de opa’s zijn engelen die ons helpen deze lockdown te kunnen werken. En ik heb een portie aan een van mijn goede vriendinnen gegeven, want die is zwanger. En als je zwanger bent, mag je lekker extra verwent worden toch?
De basis is een chocolade fudge en bestaat uit 3 ingrediënten. Hier kun je het dus prima bij laten. Ik besloot aan de slag te gaan met karamel en nog een heerlijke zoute karamel laag eraan toe te voegen. Niet ingewikkeld, wel nog heftiger maar oh zo lekker. Tips je dus als je nog op zoek bent voor iets bij de koffie/thee voor deze kerst: FUDGE!
Maak je deze heerlijke fudge of een van de andere Kidshoekje recepten? Deel het vooral via de socials met #kidshoekje of tag me via @kidshoekje. Zie ik het voorbij komen, dan zal ik het zeker delen!
1
Done
10 min
|
Au Bain-MarieDoe in een hitte bestendige kom de chocolade in stukjes met de boter en gecondenceerde melk. Smelt dit Au bain-marie boven een pan met een laagje bijna kokend water. | Roer geregeld door de chocolade tot alles is gesmolten. | * Je kunt eventueel ook de ingrediënten in een kom geschikt voor de magnetron in de magnetron doen smelten. Doe het 1 minuut erin met 600 Watt. Roer even door en herhaal 30 seconden tot alles is gesmolten. |
2
Done
1 uur
|
FudgeSchenk de chocolade in een bakblik of ovenschaal. | Zet de fudge minimaal 1 uur in de keuken tot het stevig is. | Als de fudge gezet is kun je de karamel laag maken. |
3
Done
1 uur
|
Doe in een kom geschikt voor de magnetron de zachte karamel met de slagroom en snuf zout. | Zet de kom 1 minuut op 600 Watt in de magnetron. Roer goed door. Zet eventueel nog terug voor 30 seconden. | Schenk de karamel over de fudge. | Zet terug in de koelkast voor minimaal 1 uur. | Snij in mooie blokken en serveer. Bewaar in de koelkast! |