Bodem |
|
75 gram (kokos)olie | |
200 gram koekjes naar keuzen (Spritzen) | |
20 gram suiker | |
Cheesecake |
|
150 gram cashewnoten (ongebrand) | |
300 ml plantaardige yoghurt (soja of kokos) | |
1 citroen | |
1 eetlepel maïzena | |
5 eetlepel suiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Lactose vrij
Is er een lactose-intollerantie in de familie, dan is het recept voor deze New York Vegan Cheesecake een absolute aanrader om te maken.
Ik ben een echte Cheesecake snob. Wat betekend dat als ik ergens een cheesecake bestel en het geen echte cheesecake is. Ik het gewoon terug stuur! Laat me het zo zeggen. Ik heb genoeg cheesecakes, vooral in Amerika en New York, gegeten om te weten wat een echte cheesecake is. Geen kwarktaart, geen monchou. Ik was daardoor heel huiverig toen ik het recept voor deze New York Vegan Cheesecake vond in Boodschappen Magazine. Een cheesecake gemaakt van yoghurt en cashewnoten zou toch nooit als een echte cheesecake kunnen smaken.
Ik had het mis. Deze cheesecake komt behoorlijk in de buurt van een echte cheesecake. Vooral de citroensap mag niet ontbreken om de juiste smaak te geven. Enige tip die ik wel nog heb is echt goed de cashewnoten te weken en goed te malen zodat het zo glad mogelijk is.
Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie hieronder te laten of het te delen via de socials.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (16-18 cm) in met olie of bakspray. | Week de cashewnoten minimaal 15 minuten in een kom met gekookt water. |
2
Done
|
BodemVermaal de koekjes helemaal. Gebruik een keukenmachine of sla ze stuk in een theedoek met een deegroller. | Doe de koekkruimels met de gesmolten kokosolie en suiker in een kom. Roer alles goed door elkaar. | Schenk de koekkruimels in de taartvorm en maak met de bolle kant van een lepel de bodem gelijk verdeeld over de hele vorm. | Zet de taartbodem in de koelkast tot je hem nodig hebt. |
3
Done
|
TaartvullingMaal de geweken cashewnoten helemaal fijn tot puree/pasta. | Voeg de yoghurt, rasp en sap van de citroen, maïzena en suiker toe en mix alles in de keukenmachine tot een beslag. | Schenk het beslag op de bodem in de taartvorm. | Zet de taart 40 minuten in de oven. | Haal de taart uit de oven, laat iets afkoelen en zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. | Serveren maar! |