New York Vegan Cheesecake
*Recept uit Boodschappen Magazine

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bodem
75 gram (kokos)olie
200 gram koekjes naar keuzen (Spritzen)
20 gram suiker
Cheesecake
150 gram cashewnoten (ongebrand)
300 ml plantaardige yoghurt (soja of kokos)
1 citroen
1 eetlepel maïzena
5 eetlepel suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lactose vrij

Directions

Is er een lactose-intollerantie in de familie, dan is het recept voor deze New York Vegan Cheesecake een absolute aanrader om te maken.

New York Vegan Cheesecake

Ik ben een echte Cheesecake snob. Wat betekend dat als ik ergens een cheesecake bestel en het geen echte cheesecake is. Ik het gewoon terug stuur! Laat me het zo zeggen. Ik heb genoeg cheesecakes, vooral in Amerika en New York, gegeten om te weten wat een echte cheesecake is. Geen kwarktaart, geen monchou. Ik was daardoor heel huiverig toen ik het recept voor deze New York Vegan Cheesecake vond in Boodschappen Magazine. Een cheesecake gemaakt van yoghurt en cashewnoten zou toch nooit als een echte cheesecake kunnen smaken.

Ik had het mis. Deze cheesecake komt behoorlijk in de buurt van een echte cheesecake. Vooral de citroensap mag niet ontbreken om de juiste smaak te geven. Enige tip die ik wel nog heb is echt goed de cashewnoten te weken en goed te malen zodat het zo glad mogelijk is.

 


Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie hieronder te laten of het te delen via de socials.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (16-18 cm) in met olie of bakspray. | Week de cashewnoten minimaal 15 minuten in een kom met gekookt water.

2
Done

Bodem

Vermaal de koekjes helemaal. Gebruik een keukenmachine of sla ze stuk in een theedoek met een deegroller. | Doe de koekkruimels met de gesmolten kokosolie en suiker in een kom. Roer alles goed door elkaar. | Schenk de koekkruimels in de taartvorm en maak met de bolle kant van een lepel de bodem gelijk verdeeld over de hele vorm. | Zet de taartbodem in de koelkast tot je hem nodig hebt.

3
Done

Taartvulling

Maal de geweken cashewnoten helemaal fijn tot puree/pasta. | Voeg de yoghurt, rasp en sap van de citroen, maïzena en suiker toe en mix alles in de keukenmachine tot een beslag. | Schenk het beslag op de bodem in de taartvorm. | Zet de taart 40 minuten in de oven. | Haal de taart uit de oven, laat iets afkoelen en zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. | Serveren maar!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Rijkgevulde Tomatensoep - Kidshoekje.nl
previous
Rijkgevulde Tomatensoep
Broccoli Quiche - Kidshoekje.nl
next
Broccoli Quiche

Add Your Comment