2 bananen | |
1 eetlepel citroensap (vers van citroen) | |
2 eetlepel olie (kokos of olijf) | |
70 gram walnoten (ongebrand) | |
70 gram pecannoten (ongebrand) | |
200 gram havermout | |
25 gram pompoenpitten | |
25 gram zonnebloempitten | |
2 eetlepels lijnzaad | |
1 theelepel kaneel | |
1/4 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Aan de hand van het boek ‘Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer’ doe ik een eliminatie dieet al bijna 3 weken. Niet om af te vallen, maar om er achter te komen waar mijn darmen niet zo goed tegen kan. In het boek staan fases van wat je wel en niet mag eten, met wat recepten als leidraad. Een van de eerste recepten die ik maakte uit het boek was deze banana-nut granola. Een cruesli met bananenpuree en heel veel noten en zaden. Zonder suikers, behalve die van banaan uiteraard.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Pureer de bananen met de olie en citroensap. | Hak de noten grof en doe ze in een kom met de pitten, havermoud, zaden, kaneel en zout. Roer de bananenpuree er doorheen. | Schep het cruesli mengsel op de bakplaat en spreid alles uit. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. | Schep alles om en zet nog eens 10-15 minuten in de oven tot alles goud bruin is. | Laat compleet afkoelen voor je het in een lucht dichte pot bewaard. |