80 ml pindakaas | |
1 eetlepel kokosolie | |
270 gram havermout | |
2 eetlepels maple syrup | |
100 gram ongebrande noten (walnoten, pecannoten) | |
1/4 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zelf granola, cruesli of muesli maken is makkelijk en je weet wat erin gaan. Ik besloot eens pindakaas granola te maken gezien mijn kinderen er dol op zijn.
Tijdens mijn ‘eliminatie dieet’ was een van de dingen die ik wel mocht havermout, een aantal soorten noten en pindakaas. Vooral het laatste was ik blij mee. Toch iets zoets om te kunnen snacken op een spelt cracker tussen door. Inmiddels ben ik al weer een hele tijd gestopt met het dieet al let ik wel heel erg op welke ingrediënten ik eet. Ik ben er namelijk nog niet 100% achter waar ik naast lactose niet goed tegen kan.
Terug naar de havermout, noten en pindakaas. Ik besloot juist met deze ingrediënten een cruesli of granola voor ontbijt te maken. Zelfgemaakte granola is namelijk niet alleen heel makkelijk om te maken, het huis gaat ook nog eens heerlijk ruiken en je weet precies wat er dus in gaat. Geen onnodige geraffineerde suikers bijvoorbeeld. Ik heb namelijk wel gemerkt dat sinds ik zelf cruesli of granola maak. Ik de kant-en-klare uit de winkel veel te zoet soms vind (soms want natuurlijk lang niet allemaal), maar uiteindelijk is dat met veel pakjes en zakjes zo natuurlijk.
Ben jij of je kinderen nou een pindakaas fan, wat bij ons thuis alleen Parker en ik zijn, dan is dit recept absoluut een aanrader!
1
Done
|
voorbereidingVerwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een magnetron bestendige kom doe de pindakaas met de kokosolie. | Doe de kom in de magnetron voor 30 seconden tot olie is gesmolten. | Roer de pindakaas en de olie door elkaar. | Roer de havermout en een snufje zout met de maple syrup door de havermout. |
3
Done
|
Verdeel de havermout over de bakplaat. | Hak de noten fijn en verdeel deze over de havermout. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Hussel alles door elkaar en zet nog eens 10 min oven. Let goed op dat de havermout en noten niet verbranden! | Bewaar in lucht dichte pot. |