300 gram Penne | |
400 gram broccoli | |
20 gram boter | |
200 ml kookroom (plantaardig) | |
200 ml water | |
1/2 bouillonblokje | |
1/2 theelepel uienpoeder | |
1/2 theelepel oregano (gedroogd) | |
1/2 theelepel tijm (gedroogd) | |
1 theelepel citroensap | |
20 gram + extra Parmezaan | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar een makkelijke en snelle vegetarische maaltijd? Maak eens Romige Pasta met Broccoli. Door de broccoli in de saus al iets te pureren krijgen je kinderen zelfs als de broccoli roosjes niet eten het nog binnen.
Boodschappen met kinderen doen is niet altijd een pretje. Over het algemeen vind ik het wel leuk, maar er zijn van die dagen dat ik compleet in de stress raak. Of zelfs dat ik gewoon mijn boodschappenlijst niet 1,2,3 kan vinden en dan ga improviseren. Wat er dan gebeurd is dat ik lukraak ingrediënten haal en naast courgette en paprika is broccoli ook zo’n ingrediënt. Op donderdag maak ik vaak mijn boodschappenlijstje voor de volgende week en dan ontdek ik dus wel eens ingrediënten, die ik nog heb liggen. Zo had ik broccoli liggen en zouden wij die avond pasta eten, maar ik had geen idee wat ik zou maken. Tot ik de broccoli zag liggen en een bekertje kookroom die ik nog van een samenwerking had liggen. Als snel kwam ik op het idee voor romige broccoli pasta; penne met broccoli en witte pastasaus.
Ik maak niet vaak witte saus, simpel weg omdat ik niet goed tegen lactose kan. Maar parmezaan kan ik meestal wel verdragen en gezien ik nu een plantaardige kookroom had liggen, moest dit gegarandeerd succes zijn.
De broccoli pureer ik wel een klein beetje zodat ik zeker weet dat de kids iets van de groente binnen krijgt. Want waar Logan dol is op broccoli, zit Parker nog altijd in aan groent is blea fase. Herkenbaar?
Maak je dit recept of heb je er vragen over? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.
1
Done
|
Was en snij de broccoli roosjes klein. | Doe de broccoli in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de broccoli nog 4 minuten. | Giet de broccoli af. |
2
Done
|
Zet een pan water op het fornuis en kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking. | Bewaar 1 kopje kookvocht en giet de rest af. |
3
Done
|
Verhit een klontje boter in een diepe koekenpan. | Voeg de uienpoeder, oregano, tijm en 1/4 theelepel peper toe en verkruimel het bouillonblokje. Roer dit even goed door de boter. | Schenk 200 ml water, de kookroom en een snufje zout toe en laat dit langzaam pruttelen. | |
4
Done
|
Zodra de broccoli klaar is voeg deze toe en laat die 3 minuten mee koken. | Pureer de broccoli iets. | Voeg 20 gram geraspte parmezaan en het citroensap toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. | Roer de pasta door de saus. | Serveer direct! |