Vegetarische Balletjes in Roomsaus

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram (2 pakken) vegetarische balletjes Gebruikt: Vivera
40 gram boter (optie: plantaardig) Gebruikt: Flora Plantaardige Boter
2 eetlepels bloem
350 ml groente bouillon
1 theelepel mosterd
100 ml kookroom (optie: plantaardig) Gebruikt: BlueBand Kookroom
1/2 theelepel uienpoeder
1/3 theelepel peper
1/4 theelepel zout
Erbij
patatjes
cranberry compot
sperziebonen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vegetarische balletjes in Roomsaus

Vijf jaar heb ik tijdens mijn studie gewerkt in het restaurant van de IKEA. Inderdaad de Zweedse balletjes opscheppen. In die vijf jaar kon ik de balletjes absoluut niet aan. Ik zal maar niet zeggen waar ik die ballen naar vond ruiken. Pas jaren later kon ik ze weer aan, vooral met die heerlijk roomsaus en lingonberry saus. Nou zag ik laatst iemand een recept delen voor vegetarische Zweedse gehaktballetjes en dacht wat een goed idee. Echter heb ik niet altijd zin om uit te pakken en besloot om die reden vegetarische balletjes in roomsaus te maken.

Kant-en-klaar vegetarische balletjes uit de supermarkt. Ik besloot de balletjes van Vivera hiervoor te gebruiken. Vivera is een van mijn favoriete plantaardige merken. Tot heden vind ik alles van hun lekker. Er zit namelijk niet die hevige ‘vegetarische/plantaardige’ smaak aan en is gewoon niet van ‘vlees’ te onderscheiden. De ballen van Vivera waren de juiste keuze voor mijn makkelijke Zweedse gehaktballetjes gerecht.

Ik zeg makkelijk want uiteindelijk moet je eigenlijk alleen echt de roomsaus maken en de rest is niet al te ingewikkeld. Bij de vegetarische balletjes met de zelfgemaakte roomsaus, serveer ik uiteraard patatjes en wat cranberry saus. Gezien lingonberry saus niet bepaald makkelijk te vinden is. Gezien ik toch wat groente wou, maakte ik er zelf ook nog wat sperziebonen bij. En het resultaat: Alles ging op!

 

Wil je zelf cranberrysaus maken? Op Recepthoekje.nl heb ik daarvoor een recept staan. Klik hier

 


Zin in gewone Zweedse gehakballetjes.  Ook dat recept vind je op Kidshoekje, klik hier daarvoor.

Steps

1
Done

Voorbereiding: Bouillon

Breng een pan met 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. | Zodra het bouillonblokje is opgelost, haal de pan het het fornuis.

2
Done

Balletjes

Verhit een 10 gram boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen van de verpakking.

3
Done

Roomsaus

Smelt 30 gram boter in een koekenpan. | Voeg de bloem toe en roer deze continue door de boter. Tot de boter dikker wordt en van kleur veranderd. | Voeg 350 ml bouillon toe en breng dit aan het pruttelen. Ongeveer 2-3 minuten tot de saus dikker wordt. |

4
Done

Als de saus de gewenste dikte heeft voeg de mosterd, uienpoeder, kookroom en zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. | Proef de saus of deze nog verder op smaak gebracht moet worden. | Serveer de saus apart of roer de balletjes er al doorheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Romige Pasta met Broccoli - Kidshoekje.nl
previous
Romige Pasta met Broccoli
Recept voor Mexicaanse Tempeh Gehakt
next
Mexicaanse Tempeh Gehakt

Add Your Comment