Mexicaanse Tempeh Gehakt

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

tempeh
1 eetlepel komijn
1 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
3 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel maïzena
4 eetlepels water
olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Op zoek naar een vegetarische alternatief voor Mexicaanse gehaktvulling voor bijvoorbeeld je taco’s? Maak eens Mexicaanse Tempeh Gehakt. Makkelijk en snel te maken.

 

Mexicaanse Tempeh Gehakt

Mijn favoriete plantaardige gehakt is op dit moment Pulled Oats van Gold & Green. Qua structuur komt het heel erg in de buurt van ‘normale’ gehakt, maar helaas is het vaak uitverkocht bij mijn supermarkt. Er zijn heel veel plantaardige gehakt opties, maar ik heb tot heden nog niet één gevonden die ik echt lekker vond zoals Pulled Oats. Daarom besloot ik eens te experimenteren met tempeh. Waar tofu vaak zacht is, is tempeh juist hard en heeft de perfecte structuur om zelf een gehaktmengsel mee te maken.

We zouden tortilla’s eten en daarom besloot ik een Mexicaans gehaktmengsel te maken met de tempeh. Wat ontzettend makkelijk en snel te maken is. Het belangrijkste: goed fijn hakken en de juiste smaakvolle (niet te zoute) Mexicaanse/Texmex kruidenmix. Je hoeft de tempeh alleen even op te bakken en nog wat tomatenpuree erbij en je bent klaar.

Persoonlijk maak het liefst zelf een kruidenmix. Ik kan zo goed de smaak bepalen en vooral de pit en hoeveelheid zout. Ik snap echter heel goed als je geen 1001 kruidenpotjes in huis hebt. In dat geval kun je in plaats van de onderstaande kruiden in het recept, gebruik maken van een kant-en-klaar taco kruidenmix uit de winkel.

Hou je van Mexicaans of TexMex koken? Dan raad ik sowieso aan altijd komijn en paprikapoeder in huis te hebben, want die zul je dan veel gebruiken. Hou je van pit (wat vaak niet het geval is bij kinderen.) voeg dan nog 1/4 theelepel chili poeder toe.

De Mexicaanse tempeh gehakt serveerde ik met tortilla’s, rijst, zwarte bonen, mais, tomaat, avocado en nog wat saus toppings. Het fijne vind ik dat de kinderen zelf kunnen bepalen wat zij op de tortilla’s willen. Zo is Logan niet gek op Tempeh en doe hij al het andere moeiteloos op zijn tortilla en Parker vind het wel prima.

Je kunt het tempeh gehakt uiteraard ook bij andere Texmex gerechten gebruiken. Mocht je dat doen? Laat vooral even weten wat je hebt gemaakt! Inspireer ons.


Klik hier voor het recept voor Homemade Tortilla’s

Klik hier voor het recept voor Mexicaanse Rijst met Zwarte Bonen

Steps

1
Done

In een kom meng de komijn, maïzena, zout, peper, koriander en paprikapoeder. Zet op zij. | Hak de tempeh fijn. |

2
Done

Verhit 2 eetlepel olie in een wok of hapjes pan. | Voeg de tempeh toe en bak deze 4 minuten in de olie. | Voeg de kruiden toe en roerbak deze 1 minuut mee. | Voeg de tomatenpuree en het water toe en roer alles goed door elkaar. Laat het 6-8 minuten pruttelen tot het vocht een dikke saus wordt. Roer wel geregeld in de pan. | Serveer met de rest.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Balletjes in Roomsaus zoals bij de IKEA
previous
Vegetarische Balletjes in Roomsaus
Gevulde Croissants Wortels - Kidshoekje.nl
next
Gevulde Croissant Wortels

Add Your Comment