Vegetarische Quesadilla’s uit de oven

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8-10 Tortilla's (Groot)
1 Paprika
150 gram Mais (blik)
Zwarte Bonen (blik)
2 eetlepels Mexicaanse Kruiden / Taco Kruiden
Geraspte Kaas
2 Bakplaten (even groot)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Ook  dol op Quesadilla’s maar denk je dat het teveel werk is? Maak eens deze vegetarische quesadilla’s uit de oven. Alles op de bakplaat, even de oven in en je bent klaar in 20 minuten! Nu alleen nog wat sausjes om te dippen.

Vegetarische Quesadilla’s uit de oven

Als wij bij ons favoriete Mexicaanse restaurant in Amsterdam eten (Alfonso’s), dan bestel ik altijd Quesadillas Pollo. Inmiddels zijn we er al ander half jaar, misschien zelfs twee niet geweest en meer vegetarisch gaan eten, dus zou ik nu Quesadillas Verduras bestellen. In elk geval Quesadilla’s. Bloemtortillas gevuld met gesmolten kaas en groente of eventueel kip. Love it. Vooral in combinatie met wat guacamole en cremé fraîche. Ja, ik hoor je denken Mexicaans/TexMex is meestal toch Zure Room, maar wij thuis zijn meer van fan van Cremé Fraîche, vooral de lactose vrije.

Ik dwaal af Quesadilla’s dus met die heerlijk gesmolten kaas, I love it. Maar vaak maak ik het niet. Te veel gedoe. Tot ik de truc voorbij zag komen om gewoon de quesadilla in een bakplaat te maken, vullen, vouwen en bakken in de oven. EASY! Vooral als je hem vegetarisch maakt, want dan komt er verder geen pan aan te pas. Vullen, vouwen en hup de oven in.

Hoe dat precies in elkaar zit kun je op de video die ik vandaag op Instagram deel zien: klik hier!

 

Wat vonden de kids?

Ik had me twijfels of ze moeilijk gingen doen over de vulling, maar door de kaas hebben ze niets van de zwarte bonen gespot en lekker gedipt en gegeten. Aanrader dus.

 

Op zoek naar nog meer lekkere TexMex recepten voor het hele gezin? Klik hier


Babyvoeding: Vanwege de hoeveelheid kaas zou ik zeggen, maar een ander hapje voor jouw baby. Bijvoorbeeld Baby TexMex Pasta.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op | Bekleed één bakplaat met bakpapier. | Was en snij de paprika's in stukken. | Giet de mais en zwarte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. |

2
Done

Neem de bakplaat met bakpapier. | Leg hier overlappend 7 tortilla's. Zorg dat je de bodem van de bakplaat niet ziet. | Verdeel de paprika, gevolgd door de mais en zwarte bonen over de tortilla's. | Strooi de Mexicaanse kruiden en de geraspte kaas over de groente. | Leg een tortilla boven op het midden van de kaas en vouw de andere tortilla's dicht. | Leg de andere bakplaat boven op de tortilla's en druk aan.

3
Done

Zet de bakplaten 15 minuten in de oven. | Haal de bovenste bakplaat van de tortilla en zet de tortilla nog 5-8 minuten in de oven. | Serveer direct en snij in stukken.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pindakaas Granola - Kidshoekje.nl
previous
Pindakaas Granola
Ranch Dip met Rauwkost - Kidshoekje.nl
next
Ranch Dip met Rauwkost Snack

Add Your Comment