Directions
Italiaanse Dressing
Uiteraard kun je 1001 verschillende soorten dressings kant-en-klaar kopen in de winkel. Zelf een lekkere dressing maken hoeft echter helemaal niet ingewikkeld te zijn. De basis ingrediënten zijn vaak olie en azijn met de smaak makers citroen en honing en dan kun je zelf kruiden toevoegen naar smaak. Voor de Italiaanse pastasalade die ik maakte vorige week, maakte ik een Italiaanse Dressing met Italiaanse kruiden. Een vinaigrette met kruiden die je in veel Italiaanse gerechten ziet gebruikt worden.
Naast een pastasalade, kun je het ook perfect voor bij een andere salade gebruiken met bijvoorbeeld alleen tomaat, komkommer en wat mozzarella. Ook zou je het als marinade voor vis of kip kunnen gebruiken.
Ik maak de dressings vaak direct in een mason-jar (weckpot). Na alle ingrediënten te hebben toegevoegd is het schudden en ik kan de pot zo in de koelkast bewaren voor gebruik. Je kunt op deze manier ook het recept verdubbelen zodat je de dressing al klaar hebt staan voor als je weer een salade maakt. Ideaal!
TIP
Gedroogde Kruiden – Heb je wel Italiaanse kruidenmix in huis, dan kan je ook dit gebruiken. Waarschijnlijk zitten dezelfde gedroogde kruiden daar ook in.
Klik hier voor het recept van Italiaanse Pasta Salade waarvoor ik deze dressing maakte
Steps
1
Done
|
Meng alle ingrediënten in een kom of pot en roer goed door. | Bewaar in een lucht dichte pot in de koelkast voor gebruik. |