Romige Broccoli Pastasalade

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram penne pasta
300 gram broccoli
1 paprika
200 gram tomaat
1/2 komkommer
20 gram parmezaan
ranch dressing
2 eetlepels mayonaisse
150 ml yoghurt
60 ml melk
1 theelepel bieslook (gedroogd)
1 theelepel peterselie (gedroogd)
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel zout en peper
1/2 theelepel dille (gedroogd)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Romige Broccoli Pastasalade

Na onze vakantie, een weekje Slagharen, waren we toe aan heel veel fruit en groente. Laten die nou ook nog het lekkerste in de zomer zijn. Met het warme weer maak ik dan wat graag een pastasalade, ook gezien je hier lekker wat groente in kunt verwerken. Dit maal werd het een Romige Broccoli Pastasalade met een ranch dressing.

In Amerika is “ranch” als dressing, dip of kruidenmix erg populair. Ze verkopen het in de supermarkt ook gewoon en ik koop het maar wat graag als ik in de VS ben. In Nederland is het vrij onbekend, maar je kunt de kruidenmix voor dip of dressing heel makkelijk zelf maken. Ook Parker is er dol op vooral als dip voor de rauwkost. De kruidenmix (die tevens hieronder in het recept staat) hebben wij daarom standaard als potje in huis.
Door de pasta met ranch dressing heb ik naast broccoli ook tomaat, komkommer, gegrilde paprika en wat Parmezaanse kaas gedaan. Serveer er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsalade, die ook prima als lunch of bij een picknick kan. Tevens is de salade ook erg lekker om mee te nemen naar een barbecue zo kun je er makkelijk een groep mensen mee vullen.

Steps

1
Done

Paprika

Verwarm de oven op 200 graden. | Was de paprika en snij in plakjes. | Doe de paprika reepjes op een bakplaat en hussel er 1 eetlepel olie overheen. | Doe de paprika in de oven voor 15 minuten. | Haal de reepjes paprika uit de oven en snij klein. | Laat de paprika afkoelen.

2
Done

Pasta

Breng een pan water aan de kook voor de pasta. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Haal de pasta uit het water met een schuimspaan en spoel in een zeef af met koud water. | Bewaar het pasta water.

3
Done

Broccoli

Snij de broccoli in kleine roosjes. | Doe de broccoli in de pan met pasta water en breng dit opnieuw aan de kook. | Kook de broccoli 5 minuten. | Giet de broccoli af en spoel af met koud water. |

4
Done

Dressing

In een kom meng de yoghurt, mayonaise, melk, zout en peper, knoflookpoeder, uienpoeder, dille, peterselie en bieslook. Meng alles goed door en proef. | Bewaar de dressing in de koelkast tot je de salade gaat mengen.

5
Done

Was de tomaten en halveer. | Was de komkommer en snij in plakjes. |

6
Done

In een grote salade kom meng de pasta, broccoli, tomaat, komkommer, paprika en geraspte parmezaan door elkaar. | Hussel de dressing door de pastasalade. | Bewaar in de koelkast tot je serveert. | Tot 3 dagen na het maken nog lekker als je in koelkast bewaard.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Geroosterde Sperziebonen en Aardappels - Kidshoekje.nl
previous
Geroosterde Sperziebonen en Aardappelen
Courgette en Citroen Orzo Recept van Kidshoekje.nl
next
Courgette en Citroen Orzo

Add Your Comment