300 gram Bloem | |
2 theelepels bakpoeder | |
1 theelepel knoflookpoeder | |
1 theelepel suiker | |
1/2 theelepel zout | |
1/2 theelepel paprika poeder | |
250 ml melk (evt. haver of soja) | |
115 gram + extra boter | |
60 gram Cheddar (geraspt) | |
In huis |
|
bakplaat | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Bij het woord biscuit denk je misschien eerder aan de Verenigd Koninkrijk variant van een koekje. Mocht je eens in Noord-Amerika (USA of Canada) zijn geweest dan heb je misschien wel eens kennis gemaakt met een andere variant van ’the biscuit’. In Noord Amerika is een biscuit namelijk meer een broodje. Hard van de buitenkant, maar van binnen zacht en kruimelig. Misschien het beste te vergelijken met een scone, maar ook weer niet. Het wordt vaak als bijgerecht geserveerd met wat boter er op. Mijn favoriet de cheddar biscuit. Een kruimelig broodje met de heerlijke smaak van Cheddar.
Mijn moeder serveert het laatst bij de barbecue, als alternatief voor stokbrood. Maar het is ook gewoon een lekker hartig broodje voor tussendoor. Mijn zoon zou het vergelijken met een kaasstengel, maar dan luchtiger. En dan is het ook nog eens onwijs makkelijk om te maken. Het kost 5 minuten werk en dan doet de oven de rest in 12 minuten. Warm het lekkers, maar afgekoeld ook nog heel lekker.
Het onderstaande recept is voor 12 stuks, maar een beetje afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Ik gebruikte een ijsschep en haalde er 10 hele grote uit. Waar van één broodje wel heel erg vullend is.
Voor de kaas had ik EXTRA MATURE CHEDDAR blok van de Lidl, met de UK weken. Maar je kunt ook al kant-en-klaar geraspte kaas gebruiken. Als het maar wel echte cheddar is en niet van die heerlijke plastic plakken voor op de hamburger.
Gezien ik nog nooit Cheddar biscuits had gemaakt heb ik als basis het recept van SumofYum.com gebruik.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, bakpoeder, knoflookpoeder, suiker, zout en paprikapoeder goed door elkaar. | Roer de melk door de droge ingrediënten met een garde. | |
3
Done
|
In een magnetron bestendige kom smelt de boter in de magnetron (1 minuut - 600 watt). | Roer de boter door het deeg. Ik gebruik gewoon een rubberen spatel hiervoor. | Roer alles goed door elkaar. Het moet wel wat vochtig blijven, dus mix niet te lang. | Vouw de geraspte cheddar door het deeg. | |
4
Done
|
Schep met een ijsschep of twee eetlepels het deeg in 10 tot 12 hoopjes op de bakplaat. Een beetje afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt. | Hou wel wat ruimte vrij tussen de hoopjes deeg. | |
5
Done
|
Smelt nog een klontje boter in de magnetron en smeer de gesmolten boter over de broodjes. | Zet de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten, beetje afhankelijk van hoe groot de broodjes zijn. | Broodjes zijn klaar als een mooie goudenkleur hebben. | Serveer de broodjes direct! Warmste zijn ze het lekkerste. |