2 groene banaan (of nog niet rijp) | |
120 gram bloem | |
2 theelepels bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
250 ml melk (karnemelk of plantaardig) | |
1 eetlepel zonnebloemolie | |
1 ei | |
boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt of Tussendoortje?
Het idee voor dit recept zag ik bij een van mijn favoriete Amerikaanse foodbloggers Weelicious voorbij komen: Bananen Pannenkoeken Bites. American Pancakes, die kleiner en dikker zijn dan Nederlandse, gevuld met een plakje banaan. Of misschien kan ik beter zeggen, een plakje banaan omhuld door pannenkoeken beslag. In elk geval de perfecte bite, snack of gewoon voor ontbijt.
Waar na deze zomer de Hollandse pannenkoek inmiddels mijn neus uit komt. Gezien het Logan zijn favoriete eten is. Kan je mij gewoon wakker maken voor een stack (stapel) American Pancakes. Tijdens mijn zwangerschap met Logan was het zelfs wel eens zo dat ik ze om 22:00 ’s avonds nog stond te bakken omdat ik er trek in had. Misschien komt daar zijn liefde voor pannenkoeken wel vandaan. Ik ben dus dol op de Amerikaanse pannenkoek en gek genoeg staat het recept niet op Kidshoekje. Althans alleen als Mickey Mouse Pancakes. Binnenkort als ik ze dus weer maar zal ik ze fotograferen voor op de blog, maar voor nu zijn deze bananen pannenkoeken bites ook heel lekker.
Babyvoeding?
Vanaf 9 maanden kun je best je baby al een Bananen pannenkoeken snack geven. Als deze iets afgekoeld zijn kunnen ze het zelf lekker uit hun vuistje eten. Iets waar juist baby’s heel veel plezier van ontdekking aan beleven.
1
Done
|
Pannenkoeken beslagIn een kom meng de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar. | Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en mix alles goed door elkaar tot een gladbeslag zonder klontjes. | |
2
Done
|
BanaanPel de bananen en snij de bananen in plakjes van 0,5 CM dik. Wil je wat langere plakken probeer dan wat meer diagonaal te snijden. | |
3
Done
|
Verhit 1 klontje boter in een koekenpan. | Zet het vuur op medium-hoog. | Neem een plakje banaan en dip deze in het pannenkoeken beslag. Zorg dat het beslag helemaal rondom zit. Schud eventueel overtollig beslag af en leg de banaan in de pan. Bak de banaan ongeveer 2 minuten aan elke kant tot deze goudbruin is. | Doe dit met alle plakjes banaan. | Serveer met gewenste toppings zoals poedersuiker en siroop. |