300 gram penne pasta | |
2 courgette | |
2 eetlepels olijfolie | |
1 rode ui | |
2 tenen knoflook | |
paar takjes (5 gram) basilicum (vers) | |
2 eetlepels oregano (vers of gedroogd) | |
paar takjes (5 gram munt (vers) | |
1/2 theelepel zout | |
1/2 theelepel peper | |
250 ml kookroom | |
40 gram Parmezaan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinds we bijna alleen nog maar vegetarisch eten, ben ik veel meer op zoek naar diverse pasta recepten. Voorheen aten we zeker één keer in de twee weken spaghetti bolognese, maar een vegetarische variant smaakt voor mij nog altijd niet hetzelfde. Wat maakt dat we af en toe wel eens smokkelen en misschien één keer in 3 maanden het met vlees eten, omdat ik er zin in heb. Wel eten wij gewoon elke woensdag pasta en dus is het veel meer zoeken naar nieuwe pastasauzen en nieuwe pastarecepten, die makkelijk en snel klaar zijn. Courgette is een groente die ik 9 van de 10 keer gebruik bij pastarecepten en nu besloot ik eens een courgette roomsaus voor de pasta te maken.
Het recept is heel simpel: courgette fijn snijden of eventueel raspen. Vervolgens nog wat kruiden toevoegen voor de smaak en natuurlijk kookroom of eventueel slagroom voor het romige effect. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke saus klaar.
Van de courgette hou je alleen de zaadlijst over. Deze heeft namelijk iets te veel vocht voor de saus. Gooi het niet weg, maar vries het in voor ander recept of maak en een eenpersoon soepje van. Courgette soep altijd mijn favoriet!
1
Done
|
Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | |
2
Done
|
CourgetteWas de courgette en verwijder de uiteinden en zaadlijst (bewaar eventueel voor ander recept). | Snij de courgette heel fijn, gebruik eventueel keukenmachine of een grove rasp. | |
3
Done
|
Pel en hak de ui klein. | Pel en hak de knoflook fijn. | Was de munt en basilicum en hak deze fijn. |
4
Done
|
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. | Fruit de ui tot deze glanzend worden. | Voeg de knoflook en courgette toe met wat zout en peper, de basilicum, oregano en munt. Roer alles goed door elkaar. Laat dit 10 minuten staan terwijl je regenmatig roert in de pan. | Schenk de kookroom erbij en roer alles goed door. Laat even goed warm worden. | Pureer eventueel met een staafmixer als je de courgette nog wat fijner wilt hebben. |
5
Done
|
Voeg de Parmezaan er aan toe en roer alles goed door. Voeg eventueel wat water toe als je de saus dunner wilt hebben. | Serveer met de pasta |