250 gram Orzo | |
1 komkommer | |
200 gram cherrytomaten of snacktomaten | |
200 gram sperziebonen (vers of diepvries) | |
50 gram feta | |
Dressing | |
60 ml olijfolie | |
1 theelepel mosterd | |
1 eetlepel citroensap | |
1 eetlepel honing | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Deze week deel ik twee lekkere en makkelijke Griekse reepten op de blog. Of beter gezegd Grieks geïnspireerde recepten. Te beginnen met Griekse Orzo Salade. Ik ben dol op een Griekse salade: tomaat, rode ui, komkommer, olijven en feta. Vooral die laatste daar zijn mijn dochter en ik helemaal gek op. Om deze traditionele salade te vertalen naar een orzo salade die ook nog kidsproof is, besloot ik wat aanpassingen te maken. Weg met de rode ui en olijven (al serveer ik de olijven er wel altijd naast voor mijzelf), dit zijn ingrediënten waar niet veel kinderen dol op zijn. In plaats daarvan voegde ik sperziebonen toe, om die extra groentjes erbij te doen.
De salade is makkelijk en snel te maken zo hoef je alleen de orzo en sperziebonen even te koken, dit kun je eventueel ook (een dag) eerder doen. Scheelt weer tijd na een dag werken en school.
Op Kidshoekje staan nog meer maaltijdsalade en orzo recepten.
1
Done
|
OrzoBreng een pan met water en één bouillonblokje aan de kook. | Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water. |
2
Done
|
Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer (indien nodig) | Doe de sperziebonen in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de sperziebonen voor 5-8 minuten (diepvries hoeft korter te koken dan verse). | Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water. | |
3
Done
|
Was de komkommer en snij in plakjes. | Was de tomaten en halveer. | Snij de feta in kleine blokjes. | |
4
Done
|
DressingIn een kom meng alle ingrediënten van de dressing. |
5
Done
|
Doe de orzo in een grote salade kom met de komkommer, tomaten, sperziebonen en hussel alles door elkaar. | Vouw de feta met de dressing door de orzo. | Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast. |