Pompoen Pecannoten Salade

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gram geroosterde pompoen (zie toelichting)
100 gram granaatappelpitten
4 mini komkommer
100 gram rucola salademix
Noten uit de Oven
50 gram pecannoten ongebrand
50 gram walnoten ongebrand
2 eetlepels pompoenzaden
3 eetlepels maple siroop
1/4 theelepel kaneel of pumpkin spice
snufje zout
Dressing
60 ml olijfolie
30 ml witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Pecannoten Salade

Van de week aten wij hamburgers en bij die burgers wou ik een salade serveren. Nou ga ik heel eerlijk zijn mijn kinderen eten niet graag salade, maar wel vaak de losse ingrediënten. Ik serveer daardoor vaak de salade en wat van de losse ingrediënten apart. Het is het seizoen van de pompoen en dus besloot ik wat pompoen te roosteren (klik hier voor recept). De geroosterde pompoen serveerde ik zo bij de hamburgers en in deze pompoen pecannoten salade.

De salade is niet een, zoals mijn meeste salades, die zo klaar is. Deze heerlijke herfstsalade heeft iets meer voorbereiding nodig. Naast geroosterde pompoen uit de oven, maak ik namelijk ook een lekkere pecannoten crunch in de oven. Maar het is het helemaal waard!

 

Ingrediënten toegelicht

Geroosterde pompoen – Het maken van geroosterde pompoen is heel makkelijk. Vandaag deel ik het recept hiervoor. Als alternatief kun je ook wat pompoen blokjes uit de diepvries koken.

Granaatappelpitten – Zelf koop ik liever een hele granaatappel en haal hier de pitjes dan uit. Is vaak voordeliger. Voor het gemak kan je ook gewoon pitjes alleen kopen.

Noten mix – Voor de noten mix uit de oven is het belangrijk dat je ongebrande noten koopt. Ik gebruikte pecannoten en walnoten, maar uiteraard kun je ook andere gebruiken.

 


Klik hier voor het recept van Geroosterde Pompoen

Klik hier voor meer pompoenrecepten

 

Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!

Steps

1
Done

Snij de geroosterde pompoen in stukjes. | Was de komkommers en snij in plakjes. | Was de rucola salade en droog zoveel mogelijk. |

2
Done

Noten

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. | In een kom meng de pecannoten, walnoten, pompoenzaden, maple siroop, kaneel en snufje zout. | Hussel door elkaar en leg ze op de bakplaat. | Zet de bakplaat voor 10 minuten in de oven. Let op dat de noten niet verbranden.

3
Done

Dressing

In een kom meng de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Voeg een snufje zout en peper toe.

4
Done

Salade

Doe de rucola in een kom. | Verdeel de pompoen, granaatappelpitten en komkommer over de sla. | Doe de dressing over de salade (of serveer deze apart). | Breek de noten en verdeel deze over de salade. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Geroosterde Pompoen uit de Oven - Kidshoekje.nl
previous
Geroosterde Pompoen uit de Oven
Recept Babyvoeding Appel en Pompoen - Kidshoekje.nl
next
Babyvoeding Appel met Pompoen

Add Your Comment