200 gram zoete aardappel | |
150 gram kikkererwten (uit blik) | |
5 gram (klein bosje) bieslook | |
2 eieren | |
1 tlp kerrie poeder | |
1 etlp bloem | |
1 etlp olie (kokos) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Op Instagram doe ik mee aan een #foodtagalong. Een foodtagalong is dat iedereen onder een thema een recept bedenkt. Om vervolgens naar een andere Instagrammer te verwijzen die ook meedoet. Waardoor er een cirkel ontstaat onder dat thema. Het thema van de maand oktober is: Lunchboxes.
De scholen zijn al weer een maand aan de gang. Daar waar de meeste ouders met frisse moed beginnen met een lekker gevulde broodtrommel. Kan de inspiratie soms op raken en wordt het al snel de oude vertrouwde boterham met …(vul maar in). Tegenwoordig echter kun je onwijs veel inspiratie online en op social media vinden als het gaat om lunchboxes van kinderen. Vandaag kun je wat inspiratie ophalen op Instagram in de #lunchboxtagalong.
Mijn inzending: zoete aardappel en kikkererwten burgers. Lekkere gezonde burgers die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. Doe ze in de broodtrommel met nog wat zelfgemaakte appel(taart)moes, rauwkost en fruit. Voilà je kind heeft een heerlijke broodtrommel waar alle andere kinderen jaloers op zijn!
De burgers zijn lekker voor alle leeftijden en kunnen ook als familie maaltijd worden geserveerd. Ben je met een gezin van vier of meer dan is het misschien wel verstandig de ingrediënten te verdubbelen. Uit dit recept kun je namelijk maar 10-12 burgers halen.
Blijven er burgers over? Geen probleem gewoon invriezen of bewaren in de koelkast voor een andere dag in de week.
1
Done
|
Schil de zoete aardappel en snij ze in kleine blokjes. Breng de zoete aardappels in een pan met water aan de kook en kook ze 15 minuten zacht. Giet al het water af. |
2
Done
|
Giet het blik kikkererwten in een zeef en spoel de kikkererwten af met water. |
3
Done
|
Hak de bieslook klein. |
4
Done
|
In een blender of keukenmachine pureer de zoete aardappel, kikkererwten, bieslook, kerrie poeder en eieren samen tot een puree. Voeg de eetlepel bloem toe en roer deze er goed doorheen. Is het mengsel te nat voeg dan nog wat bloem toe. Het macht wel wat vochtig zijn, maar moet wel aan elkaar blijven plakken. |
5
Done
|
Verhit de olie in de koekenpan. Schep een eetlepel van het mengsel in de koekenpan. Probeer dit in de vorm van een burger te doen. Als de burgers klaar zijn leg ze op een bord met keukenpapier en laat ze iets af koelen voor je ze aan je kleintje geeft. |
6
Done
|
BewarenMaak het mengsel op en bak er burgers van. Deze kun je vervolgens in de koelkast of vriezer bewaren. Koelkast - 3 dagen |
2 Comments Hide Comments
Zeer lekker en makkelijk te maken
Leuk om te horen 🙂