1 sjalotte | |
2 eetlepels Olijfolie | |
300 gram risotto | |
500 gram pompoen puree | |
2 groente bouillonblokje | |
1 liter water | |
300 gram spinazie | |
10 gram + extra parmezaan | |
50 gram pompoenblokjes uit de diepvries (OPTIONEEL) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De trouwe Kidshoekje.nl volgers weten misschien dat er al een pompoen risotto recept op de blog staat. Waarom dan nog een pompoen risotto recept? Het komt heel vaak voor dat ik een onwijs goed idee denk te hebben voor een recept, het al kook, het fotografeer en dan als ik het online wil zetten. Er achter kom dat ik dat recept allang op de blog heb staan. Nu had ik het geluk dat er nog geen pompoen spinazie risotto online stond, een recept waar mijn kinderen heerlijk van hebben gesmuld en net even anders is dan de andere risotto. Ik besloot daarom gewoon ook dit recept te delen, want het is absoluut een nieuwe pompoen favoriet.
Door de risotto zit pompoenpuree en spinazie, maar je kunt er als je wilt ook nog blokjes pompoen doorheen doen. Dit is geheel optioneel. Je kunt hiervoor verse of diepvries pompoen blokjes gebruiken. Kook de pompoenblokjes in de bouillon voor 15-20 minuten. Roer de blokjes door de risotto nadat je de parmezaan hebt toegevoegd.
Maak je dit recept en deel je het op Social Media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te gebruiken. Als ik de post zie, vind ik dat onwijs leuk!
1
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui. | Was de spinazie en snij in reepjes. | Breng een pan met water aan de kook met de twee bouillonblokjes. | Laat de pan pruttelen tot de bouillonblokjes zijn opgelost. | *Wil je blokjes pompoen toevoegen, dan kun je deze in de bouillon koken. |
2
Done
|
RisottoVerhit de olie in een grote pan. | Fruit de ui tot glazig. | Roer de risotto door de olie tot deze glazig worden. | Roer de pompoenpuree door de risotto rijst voor 1 minuut. | Voeg een grote soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig in de pan tot de bouillon is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risotto gaar is (duurt ongeveer 20 minuten).| Indien de bouillon op is, kun je gewoon wat water toevoegen. |
3
Done
|
Als de risotto gaar is. Voeg de spinazie toe en roer deze door de risotto. | Haal de pan van het fornuis als de spinazie is geslonken en roer de geraspte Parmezaan door de risotto. | Serveer direct. |