1 eetlepel olijfolie | |
klontje (15 gram) boter (evt plantaardig) | |
1 teen knoflook | |
1 rode ui | |
1 grote (200 gram) wortel | |
1/2 courgette | |
2 theelepels Italiaanse kruiden | |
800 gram (2 blikken) tomatenblokjes | |
70 gram (1 blik) tomatenpuree | |
200 ml kookroom (evt plantaardig) | |
1 liter water | |
2 bouillonblokje (groente) | |
200 gram orzo |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik ben dol op soep. Het is comfort food, dat ook nog eens gezond is, in een grote kom. De afgelopen weken heb ik heel veel thuis gezeten en sinds ik niet echt een boterhammen eter ben. Maak ik dan liever een grote kom soep. Wat betekend dat ik een een soep hype zit. Mijn kinderen zijn niet echt dol op soep, al moet ik heel eerlijk bekennen, Logan wil het wel vaker een kans geven. Om hem dus tegemoet te komen besloot ik orzo tomatensoep te maken.
Mijn kinderen zijn dol op orzo en ik maak het dan ook regelmatig. Is het pasta, is het rijst? Het kan in elk geval heel goed in een soep en om het plaatje compleet te maken maakte ik er een goed gevulde tomatensoep van. Makkelijk en snel binnen een half uur op tafel.
Wat vond Parker? Die deed nog al moeilijk (zoals verwacht), dus maakte ik een uitzondering wat losse Orzo voor haar. Al ben ik niet een voorstander van ‘iets aparts maken’, maar hé soms wil je gewoon geen strijd en van je eigen soepje genieten!
Orzo – Orzo is een pasta soort en daarom ook te vinden bij de Pasta afdeling van de supermarkt. Ik ga vaak voor La Molisana Orzo n° 65 of De Cecco Riso n° 74
Italiaanse kruiden – Ik heb altijd een potje Italiaanse kruiden in huis, maar heb je dit nou niet dan kun je deze prima vervangen met wat van de losse kruiden die hierin zitten: gedroogde of verse peterselie, oregano, bieslook en/of basilicum.
1
Done
|
Schil de wortel en snij in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. | |
2
Done
|
Neem een grote soeppan en zet deze op het fornuis. | Smelt de boter en de olie in de soeppan. | Voeg de ui toe en fruit deze 2 minuten. | Voeg de knoflook en wortel toe en bak deze 4 minuten mee. | Voeg de courgette toe en bak deze 4 minuten mee. | |
3
Done
|
Roer de Italiaanse kruiden door de groente. | Schenk de tomatenblokjes, tomatenpuree, water en kookroom bij de groente. | Voeg de bouillonblokjes toe en roer alles goed door. | Voeg de orzo toe en breng de soep aan de kook, terwijl je geregeld in de pan roert. | Zet het vuur laag en kook de soep 15 minuten. | Breng op smaak met wat zout en peper naar wens. | |