2 etlp Ricotta | |
1/2 Appel | |
1/4 tlp Kaneel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Ricotta in een babyhapje daar had ik zelf niet zo snel opgekomen. Het recept voor ricotta, appel en kaneel heb ik van het boek Samen Eten van de Italiaanse zussen Chiappa. Zelf ben ik onze kleine man pas na 9 maanden zuivel gaan geven. De gezusters Chiappa zien dit recept echter ale een hapje om baby’s te introduceren met vaste voeding. Een eerste groete-en fruit hapje. Ik weet niet of ik daar achter sta, maar ben geen voedingsdeskundige en zou daarom zeggen volg je eigen gevoel of het advies van het consultatiebureau. Hierboven heb ik 7-9 maanden staan, maar zoals ik zei dit is meer zoals ik het zou doen en ik ben geen deskundige op dit gebied.
Het babyhapje ricotta, appel en kaneel is geniaal en erg lekker. Je kunt het als 10-uurtje geven of als ontbijt bijvoorbeeld. Het heeft een lekkere smaak en een nieuwe textuur combinatie. In het recept staat niet aangegeven wat je met de appel moet doen. Hier zou ik je eigen gevoel volgen met wat jouw baby kan hebben: appel puree (zoals appelmoes), geschaafde appel of gewoon kleine stukjes appel zoals te zien op de foto.
1
Done
|
Schil de appel en snijd of rasp hem in kleine stukjes. |
2
Done
|
Meng de ricotta, appel en kaneel in een kom. |