1 rode ui | |
3 tenen knoflook | |
1 (100 gram) wortel | |
200 gram rode linzen (gedroogd) | |
2 eetlepels garam masala | |
1 theelepel paprikapoeder | |
1/4 theelepel zout | |
400 gram kokosmelk | |
250 ml groente bouillon | |
100 gram verse blad spinazie | |
Erbij Serveren |
|
300 gram Rijst | |
4 Naan | |
100 ml Yoghurt (plantaardig of Griekse) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Weten jullie nog die instant pot / pressure cooker die ik heb. Ja tot heden heb ik hier niet veel recepten gedeeld. Dat terwijl ik hem wel wekelijks gebruik voor basisrecepten als rijst en aardappelpuree. Ik besloot daarom maar mij eens wat te verdiepen in maaltijden die ik in deze handige keukenapparaat kan maken. Het eerste wat bij mij op kwam was curry. Curry’s hebben smaak als ze even staan, maar bij een instant pot draait het om snel. Ik besloot daarom een instant pot linzen spinazie curry te maken. Iets mild van smaak, zodat de kinderen het ook lekker zouden vinden.
Als ik iets nieuws probeer ben ik altijd een beetje huiverig. Ik kijk vaak even bij andere recepten hoe lang zij ongeveer curry’s in een instant pot doen en ga dan op smaak gevoel af. Linzen werken goed met spinazie en ik ben dol op de smaak van garam masala. Bij de curry serveerde ik rijst (specifieker kikkererwten-linzenrijst van de AH) en natuurlijk ook NAAN. Ook een kloddertje (plantaardige) yoghurt is extra lekker erbij.
Meer instant pot recepten? Bekijk ze hieronder:
1
Done
|
ErbijBeng en pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. || Bereid de Naan volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
2
Done
|
Pel en snipper de ui en knoflook. | Was de spinazie. | Maak eventueel de groente bouillon indien nog niet gedaan. | Schil de wortel en hak in kleine blokjes. |
3
Done
|
Zet de instant pot op 'saute' en fruit de knoflook en de uien 4 minuten. | Roer de garam masala en paprika poeder erdoor heen en zet de 'saute' functie af. |
4
Done
|
Voeg de wortel, linzen, zout, kokosmelk en bouillon toe en roer alles door elkaar. | Draai de Instant Pot dicht en zet hem op HOOG voor 5 minuten. |
5
Done
|
Zet de Instant Pot op HOOG voor 5 minuten. | Als de Instant Pot klaar is (piept), laat de druk dan 10 minuten natuurlijk eraf gaan voor je de stoom los laat. | Haal de deksel van de pot en roer de spinazie door de curry. |
6
Done
|
Serveer de curry met de rijst en naan. | Doe eventueel nog wat yoghurt over de curry heen. |