Vulling |
|
6 appels | |
50 gram lichte basterd suiker | |
1 eetlepel citroensap | |
1 eetlepel maïzena | |
1 theelepel vanille extract | |
1 theelepel pumpkin spice | |
Topping |
|
110 gram boter | |
140 gram bloem | |
2 theelepels bakpoeder | |
1/4 theelepel / snufje zout | |
180 ml melk (plantaardig) | |
1/2 theelepel vanille extract | |
1 eetlepel suiker | |
snufje pumpkin spice |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Over het algemeen maak ik vaak cobblers in de zomer. Denk aan peach cobbler of met roodfruit of rabarber. Cobblers zijn onwijs makkelijk te maken. Het is namelijk een laag fruit met wat suiker en eventueel kruiden en afgetopt met een cake beslag. Heerlijk en makkelijk. Deze herfst maakte ik van de appels die we bij Olmenhorst hadden geplukt een appel pumpkin spice cobbler. Een appel cobbler met de ultieme najaarsmaak als je het mij vraagt; Pumpkin Spice. Vanaf september maak ik al weer een nieuw potje pumpkin spice om in 1001 recepten te gebruiken. Geen zin om pumpkin spice te maken of gebruiken? Lees dan snel verder voor mijn tip! Maar geloof me één maal Pumpkin Spice gemaakt en je gebruikt het overal voor!
Ingrediënten uitgelicht:
Pumpkin spice – Klik hier voor het recept van pumpkin spice. Je kunt eventueel dit vervangen met speculaaskruiden of alleen kaneel. Let op de smaak is natuurlijk wel iets anders dan.
Bekijk ook eens de volgende recepten:
Maak je het recept en deel je het op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje te gebruiken. Op die manier zie ik de post ook en dat vind ik ontzettend leuk.
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ovenschaal in met wat boter of bakspray. |
2
Done
|
Appel vullingSchil de appels, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes. | Doe de appels in een kom met de suiker, citroensap, maïzena, vanille extract en pumpkin spice. Hussel alles goed door elkaar. | Giet de appels in de ovenschaal. |
3
Done
|
ToppingSmelt de boter in de magnetron voor 30-40 seconden. | In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. | Schenk de melk, vanille en boter erbij en roer alles tot een glad beslag. | Schenk het beslag over de appels in de ovenschaal. |
4
Done
|
Suiker ToppingIn een kom meng 1 eetlepel suiker met een snufje pumpkin spice. | Verdeel de pumpkin spice suiker over de ovenschaal. | |
5
Done
|
OvenZet de ovenschaal in de oven voor 35-40 minuten tot de top goudbruin is. | Haal de ovenschaal uit de oven en laat deze iets afkoelen voor het serveert. |