Baby Proof: Bananen Havermout Muffins

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram havermout (of havermout bloem)
4 bananen
1 ei
1 tlp vanille extract
1 tlp kaneelpoeder
1 tlp baking soda
snufje zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Wij proberen als het kan de kleine af en toe eten zelf in zijn mond te doen. Zoals aardbeien en frambozen. Fingerfood! Het is goed voor de motoriek van je kleine en ze vinden het ook nog eens heel leuk dat ze zelf wat mogen doen.

Ik besloot daarom baby proof bananen havermout muffins te maken. Geen suiker, alleen ingrediënten gezonde ingrediënten. De muffins maakte ik in een mini-cupcake bakvorm en voila een fingerfood snack die de kleine helemaal zelf kan nuttigen. En geloof me dat vinden ze leuk. Ik probeerde namelijk halverwege te helpen en dat werd niet gewaardeerd hij wou het zelf doen.

De muffins zijn het perfecte ontbijtje of lekkere middag snack, vanwege de havermout die goed vullend. Voor de wat grotere kids (en ouders) kun je ze ook in een grotere muffin vorm maken natuurlijk. Of je kunt voor een van de andere varianten maken:

Bananen & Bosbessen Havermout Muffins (10+ mnd)

Bananen Chocolade Havermout Muffins (18+ mnd)

Heb je veelte veel gemaakt? No problem! Gewoon invriezen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C

Zet je mini-cupcake bakvorm vast klaar en vet deze in met bakspray, kokosolie of boter

2
Done

Prak de bananen tot mouse in een kom. Je kunt dit met een vork doen of een blender gebruiken.

Voeg de ei en vanille toe en roer dit er goed doorheen.

3
Done

Gebruik je havermout gebruik dan een keukenmachine om deze zo fijn mogelijk te maken tot een bloem. Hoe grover de structuur, hoe grover het zal zijn in de muffin.

4
Done

Voeg de havermout(bloem), kaneel, baking soda en zout toe aan de bananen en roer alles goed door elkaar.

5
Done

Gebruik een eetlepel om het beslag in het bakblik te scheppen. Ongeveer tot 2/3 van de vorm.

Bak de mini muffins voor 15-20 minuten.
Grotere muffins hebben 20-25 minuten nodig.

De muffin is klaar als je er een sateprikker in het midden prikt en deze zonder beslag eraan uit komt.

6
Done

Haal de muffins uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Bananen & Bosbessen Havermout Muffins
next
Meiraap met Doperwten en Munt

Add Your Comment