Bananen & Bosbessen Havermout Muffins

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram havermout
4 bananen
1 ei
1 tlp vanille extract
1 tlp kaneelpoeder
1 tlp baking soda
snufje zout
100 gram bosbessen (vers of diepvries)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

10+ maanden

Directions

Hoe maak je gezonde baby proof bananen havermout muffins nog gezonder en lekkerder? Voeg bosbessen aan het beslag toe.

Voor de bosbessen kun je verse of uit de diepvries gebruiken. Wat maakt dat je ook deze variant het hele jaar door kan maken. Door de bosbessen in het beslag maakt het de muffin iets zoeter en geeft het een extra smaak. Kan jou kleine de gewone variant van bananen havermout muffins aan, dan zijn deze muffins de volgende stap. Omdat er hele bosbessen in het beslag gaan, raad ik deze wel aan pas vanaf 10+ maanden te doen. Denk je echter dat jouw kleine het wel aan kan, dan is het up-to-you.

Enjoy! 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C

Zet je mini-cupcake bakvorm al vast klaar en vet deze in met bakspray, kokosolie of boter

2
Done

Prak de bananen tot mouse in een kom. Je kunt dit met een vork doen of een blender gebruiken.

Voeg de ei en vanille toe aan de banaan en roer dit er goed doorheen.

3
Done

**Gebruik je havermout gebruik dan een keukenmachine om deze zo fijn mogelijk te maken tot een bloem. Hoe grover de structuur, hoe grover het zal zijn in de muffin.

Voeg de havermout(bloem), kaneel, baking soda en zout toe aan de bananen en roer alles goed door elkaar.

Vouw de bosbessen door het beslag

4
Done

Gebruik een eetlepel om het beslag in het bakblik te scheppen. Ongeveer tot 2/3 van de vorm.

Bak de mini muffins voor 15-20 minuten.
Grotere muffins hebben 20-25 minuten nodig.

De muffin is klaar als je er een sateprikker in het midden prikt en deze zonder beslag eraan uit komt.

5
Done

Haal de muffins uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

6
Done

Bewaar ze:
koelkast - 4 dagen
vriezer - 2 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Bananen Chocolade Havermout Muffin
next
Baby Proof: Bananen Havermout Muffins

Add Your Comment