Bananen Chocolade Havermout Muffin

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram havermout
4 bananen
1 ei
1 tlp vanille extract
1 tlp kaneelpoeder
1 tlp baking soda
snufje zout
150 gram pure chocolade druppels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

18+ maanden

Directions

Ik besloot wat kleine gezonde ‘Baby Proof’ snack voor onze kleine te maken en kwam zo op de bananen havermout muffins. Ik had echter zoveel beslag gemaakt dat ik besloot nog één variant te maken en wel met chocolade.

Banaan en chocolade gaat namelijk heel goed samen. Om de bananen havermout muffins baby proof te maken zit hier geen suiker in (afgezien van vanille extract misschien). Ik wou daarom voor de oudere kids en volwassenen toch nog een variant maken met pure chocolade en dus wat suikers. Het blijft een gezonde muffin, maar niet meer ‘baby proof’

Wil je beide maken, dan kun je makkelijk wat beslag apart houden voor de bananen havermout muffins zonder chocolade.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 C

Zet je mini-cupcake bakvorm vast klaar en vet deze in met bakspray, kokosolie of boter

2
Done

Prak de bananen tot mouse in een kom. Je kunt dit met een vork doen of een blender gebruiken.

Voeg de ei en vanille toe en roer dit er goed doorheen.

3
Done

Gebruik je havermout gebruik dan een keukenmachine om deze zo fijn mogelijk te maken tot een bloem. Hoe grover de structuur, hoe grover het zal zijn in de muffin.

4
Done

Voeg de havermout(bloem), kaneel, baking soda en zout toe aan de bananen en roer alles goed door elkaar.

Vouw de chocolade druppels (bewaar een paar voor later) door het beslag

5
Done

Gebruik een eetlepel om het beslag in het bakblik te scheppen. Ongeveer tot 2/3 van de vorm.

Doe op elke muffin nog 2-3 chocolade druppels.

Bak de mini muffins voor 15-20 minuten.
Grotere muffins hebben 20-25 minuten nodig.

De muffin is klaar als je er een sateprikker in het midden prikt en deze zonder beslag eraan uit komt.

6
Done

Haal de muffins uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

7
Done

Bewaar ze:
koelkast - 4 dagen
vriezer - 2 maanden

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Bietjes & Appel
next
Bananen & Bosbessen Havermout Muffins

Add Your Comment