Meiraap met Doperwten en Munt

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 meiraap
150 gram doperwten (diepvries)
3 takjes munt

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7 maanden

Directions

Meiraap met Doperwten en Munt

Meiraap, ook wel gewoon knolraap genoemd, is misschien niet een aller daagse groenten. Het is een groenten dat van oorsprong uit het middellandse zeegebied komt, maar ook in Nederland werd het veel geteeld tijdens de oorlog. Inmiddels heeft de aardappel in ons land de over hand genomen en werd het een vergeten groenten. Maar perfect voor een babyvoeding recept als meiraap met doperwten en munt.

Ik ben dol op vergeten en onbekende groenten. Het bied nieuwe smaken om te ontdekken, dus ook als babyhapje. Maar met wat combineer je het dan? Het is een knol dus kan al snel heel goed samen met alle groentes. Ik besloot dus te gaan voor doperwten en munt. Een combinatie die heel goed samen gaat. Munt is tevens een goede kruiden die vrij mild van smaak is om je baby aan te introduceren vanaf 7-8 maanden.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Schil de meiraap en snij deze in blokjes. | Was de munt.

2
Done

Stoom of kook de meiraap, munt blaadjes en doperwten in 15 minuten zacht. | Bewaar 2 eetlepels kookvocht en giet de rest af. | Pureer het hapje met de eetlepels kookvocht zo fijn als jezelf wilt.

3
Done

Bewaren:

Koelkast - 5 dagen
Vriezer - 3 maanden

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Baby Proof: Bananen Havermout Muffins
Aardbeien-Vijgen Fruitspread
next
Aardbeien-vijgen fruitspread

Add Your Comment