Banana-Nut Cruesli
Recept uit Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 bananen
1 eetlepel citroensap (vers van citroen)
2 eetlepel olie (kokos of olijf)
70 gram walnoten (ongebrand)
70 gram pecannoten (ongebrand)
200 gram havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
2 eetlepels lijnzaad
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Banana-Nut Cruesli

Aan de hand van het boek ‘Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer’ doe ik een eliminatie dieet al bijna 3 weken. Niet om af te vallen, maar om er achter te komen waar mijn darmen niet zo goed tegen kan. In het boek staan fases van wat je wel en niet mag eten, met wat recepten als leidraad. Een van de eerste recepten die ik maakte uit het boek was deze banana-nut cruesli. Een cruesli met bananenpuree en heel veel noten en zaden. Zonder suikers, behalve die van banaan uiteraard.

 


Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Pureer de bananen met de olie en citroensap. | Hak de noten grof en doe ze in een kom met de pitten, havermoud, zaden, kaneel en zout. Roer de bananenpuree er doorheen. | Schep het cruesli mengsel op de bakplaat en spreid alles uit. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. | Schep alles om en zet nog eens 10-15 minuten in de oven tot alles goud bruin is. | Laat compleet afkoelen voor je het in een lucht dichte pot bewaard.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen-Andijviestamppot - Kidshoekje.nl
previous
Pompoen-Andijviestamppot
Mexicaanse Quinoa OvenSchotel - Kidshoekje.nl
next
Mexicaanse Quinoa Ovenschotel

Add Your Comment